![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Melengető és fűszeres, indiai módon készült pörkölt csicseriborsóból
![chana masala cover](https://kep.index.hu/1/0/3136/31367/313670/31367085_2408479_05ec9c6d3d212b513c182bb26ba64e77_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ehhez a fogáshoz érdemes időt szánni a csicseriborsó áztatására és főzésére - sokkal finomabb lesz.
Az indiai ételekben - sok minden más mellett - a mártogatás a legjobb, a szószok és a lepénykenyér, na meg persze a büntetlen lehetőség a kézzel evésre. A masala szósz tejszínes, paradicsomos és nagyon fűszeres, akkor is, ha csirkével vagy paneer sajttal, esetleg, ahogy most is, csicseriborsóval készül. Mindegyik esetben nagyon jó dolog mártogatni, de ez a verzió talán a legjobb mind közül.
A csicseriborsó különleges állagának köszönhetően egyszerre lesz krémes és marad harapnivaló, így enyhén magába tudja szívni a szószt, nem csak bevonja, bele is ivódik a sok fűszer és íz. Ehhez viszont jobb, ha házilag főzzük a csicseriborsót és kivételesen nem konzervet használunk.
Chana masala
![chana masala](https://kep.index.hu/1/0/3136/31367/313671/31367111_180c29d2b795cbd80544eb7e5f81494a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm főtt csicseriborsó
- 1 darab hagyma
- 2 darab fokhagyma
- 2 evőkanál vaj vagy ghí
- 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál garam masala
- ízlés szerint só
- 400 gramm passata (passzírozott paradicsom)
- 1 deciliter tejszín
- friss koriander
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd vajon vagy tisztított vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a többi fűszert. Elkeverjük, beletesszük a főtt csicserit, felöntjük a paradicsommal és annyi főzővízzel vagy vízzel, amennyi egy-két ujjnyira ellepi. Alacsony lángon főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a tejszínt is.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!