![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a búzadarás indiai keksz: kardamom teszi felejthetetlenné
![nankhatai](https://kep.index.hu/1/0/3142/31425/314256/31425699_2412957_e7454e16bd8f8bb6c168c9c6a1348f0f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Fűszeres, izgalmas és villámgyorsan készül ez az indiai vajas keksz, amelynek búzadara az alapja.
Hat hozzávalóból sütéssel együtt fél óra alatt készül el ez az indiai keksz, amihez ráadásul mindent megtaláltok majd a kamrában - na jó, a kardamomon kívül. Tea mellé tökéletes választás ez a picit ropogós, belül mégis puha keksz, ami a rengeteg vajnak és búzadarának köszönhetően elolvad a szájban.
Ez az indiai keksz, más néven a nan khatai többféleképpen készül, ez most a legegyszerűbb változat, de sokan használnak például sima vaj helyett tisztított ghee vajat, illetve olyan recepteket is találtam, amelyben a sima búzaliszt egy részét kukoricalisztre cserélik. Aki szeretné, az a keksz tejejét lekenheti tojássárgájával, feldobhatja különféle magvakkal, de akár rózsaszirommal is.
Indiai keksz
![nankhatairecept](https://kep.index.hu/1/0/3142/31425/314257/31425709_d5d2bf2fe7df2471b385b9ad65275f2c_wm.jpg)
Hozzávalók 20 darabhoz
- 100 gramm vaj
- 50 gramm porcukor
- 100 gramm liszt
- 100 gramm búzadara
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- pisztácia vagy mandula
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A puha vajat és a cukrot keverjük habosra egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kardamomot és a búzadarát, majd adjuk a vajas keverékhez, alaposan dolgozzuk össze, míg lágy, formázható tésztát nem kapunk.
Gyúrjunk a tésztából 2-3 cm-es golyókat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet, picit szét fognak terülni. Ha szeretnénk, szórjuk meg őket apróra darabolt pisztáciával vagy mandulával.
Tegyük őket a sütőbe, 20-25 percig süssük, míg a szélük ropogós nem lesz. Ahogy hűlnek, a közepük is ropogóssá válik majd.
A kihűlt kekszeket légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!