
Jamie egytepsis vega receptjét a húsevők és a gyerekek is imádják

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló
Az a legjobb recept, ami rögtön átalakítható aszerint, mi van éppen a kamránkban: ilyen ez a szuper egytepsis egytál Jamie-től.
Jamie Oliver legutóbbi könyvében vegetáriánus recepteket gyűjtött össze, ebből ihletett meg az egyik, méghozzá annyira, hogy rengeteg alapanyagot lecseréltem benne, mégis hasonló maradt az eredetihez. Hosszú ideje ez volt a legjobb húsmentes, teljes értékű fogás, amit készítettem, ráadásul a húsevőtől a gyereken át mindenkinek nagyon bejött. Nagyon sok összetevő van benne, ettől iszonyú egészséges, nem maradtunk utána se éhesek, se csüggedtek, annyira sok íz, illat, állag került egyetlen tepsibe.
Az eredeti recept sütőtökkel, babbal és zellerrel készül, ezeket a kamránk szerint alakítottam át, a végén pedig nem rukkolát, hanem friss spenótot szórtam a tetejére.
Egytepsis zöldségek

Hozzávalók 6 személyre
- 3 közepes darab édesburgonya
- 2 közepes darab krumpli
- 2 darab sárgarépa
- 4 szál szárzeller
- 2 darab hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zöldfűszerek
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 400 gramm darabolt paradicsom (konzerv)
- 300 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 150 gramm feta
- 3 marék friss spenót
Elkészítés:
A krumplit, édeskrumplit, répát megpucoljuk, felkockázzuk. A zellert feldaraboljuk, a hagymát karikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. Mindent egy nagy tepsibe teszünk, megszórjuk fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat locsolunk rá és alaposan elkeverjük. 200 fokosra előmelegített sütőben sütjük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a csicseriborsót a levével együtt, és további fél órát sütjük. Amikor kész, fetát morzsolunk a tetejére, és tálaláskor megszórjuk friss spenóttal.
Fotók: Ács Bori/Sóbors