Mennyei, omlós muffin túróval a tésztájában: a citromtól lesz kellemesen savanykás
Ez az isteni finom muffin a tésztájába rejtett túrónak köszönhetően igazán szaftos.
A muffin tipikus amerikai finomság, mely édes és sós is lehet, de máshogy is készülhet a desszert, a japán változat légies és habkönnyű.
A japán muffin hasonlít a piskótatésztához, de krémsajt is kerül bele. A finomság masszájába érdemes citrom- vagy narancshéjat is reszelni, így mindenféle cicoma nélkül is jólesik falatozni, akár reggelire egy pohár tej mellé. Ha azonban valamilyen édes öntettel koronázod meg, akkor máris ebéd utáni desszert lesz belőle.
A vajat és a krémsajtot olvasszuk meg vízgőz felett, kevergessük folyamatosan, vigyázva, ne melegedjen túl.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a krémsajtos keveréket.
A lisztet forgassuk egybe a sóval, étkezési keményítővel és a sütőporral, majd a keveréket adjuk a krémsajtos masszához.
A muffinformát papírral béleljük ki, félig töltsük meg a masszával, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt süssük készre. Sütés alatt alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu