Gyors jeges csokoládé: ha nincs kedved sütni, de kívánod az édeset

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kakaó az örök kedvenc, kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel iszogatják, akár hidegen, akár melegen. Ez a recept sem sokkal bonyolultabb, és szuper vendégváró ital lehet belőle, főleg, ha gyerekek és sofőrök is vannak a társaságban.

Mi kell a kakaóhoz? Tej és cukrozott kakaópor vagy cukor és kakaópor. Ez ebben a receptben sincs másképp, csak kiegészül egy kis vízzel, buborékkal, jéggel és fagyival. 

Min bukhat el a dolog?

Egy ilyen receptnél ez a kérdés viccesnek tűnhet, mégis van értelme. Az egyetlenegy pont, ami elronthatja az élményt, ha a cukor vagy a kakaó nem oldódik jól el a vízben. Ha ropog a cukor a fogunk alatt, vagy a kakaó csomókban marad, az nem éppen a legjobb. Utóbbiból érdemes minél magasabb kakaótartalmút használni, hogy minél finomabb legyen a végeredmény. 

Erre a problémára igen egyszerű a megoldás: forró vagy forrásban lévő vízben oldjuk fel őket, majd várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, és utána folytassuk a recept leírását. Turmixgépben is érdemes lehet összedolgozni őket, úgy a kakaó még jobban elvegyül a folyadékkal. 

Jeges csokoládé

jegescsokirecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.75 bögre forró víz
  • 0.5 bögre cukor
  • 0.25 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre jég
  • ízlés szerint szóda
  • ízlés szerint csokifagyi
  • opcionális menta
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét. A forró vizet, a kakaót és a cukrot elegyítsük össze, tegyük őket egy turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze. Olyan forrónak kell lennie a víznek, hogy a cukor és a kakaó is oldódjon benne, de lábasban is összemelegíthetjük őket.

Adjuk hozzá a tejet, azzal is vegyítsük össze, majd tegyük félre, teljesen hűtsük ki.

Ha hideg, adjuk hozzá a jeget, turmixoljuk alaposan össze, hogy egészen jégkásaállagú legyen.

Nyomjunk egy adag szódát minden pohár aljába. Töltsük meg a poharakat a jeges csokival, majd koronázzuk meg őket egy-egy gombóc csokifagyival. Ízlés szerint mentával tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük