Pihe-puha joghurtos-almás muffin: a mennyei finomságot kezdők is elkészíthetik

amcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mamaféle almás pite zamata érződik a muffinon, tálalásnál tedd még különlegesebbé tejszínhabbal vagy vajkrémmel.

Muffint mindenki tud készíteni, nem szükséges hozzá tapasztalat, csak keverd egybe a hozzávalókat, adagold formába, aztán légy türelmes, hamar elvégzi a sütő az utolsó simítást.

Legyen bármilyen muffinról is szó, akkor igazán kívánatos, ha a tészta puha, és érződik benne valamilyen édes vagy fanyar zamat. A kellemes textúráról a joghurt gondoskodik, az ízről pedig az alma és a fahéj. Az almát reszelve is a masszához keverheted, de szerintem sokkal finomabb, ha nagyobb darabokban van benne.

Az egyszerű finomság zamata az almás pitét idézi, cserébe sokkal egyszerűbben készül. Ha szeretnéd, díszítsd fel vajkrémmel vagy egyszerűen tejszínhabbal, de mindenféle extra hozzáadása nélkül is mennyei az almás muffin.

Joghurtos-almás muffin

amct

Hozzávalók 14 darabhoz

Muffin:

  • 2 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 4 evőkanál olaj
  • 0.5 bögre görög joghurt (130 gramm)
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 darab alma (kockára vágva)
  • 1 teáskanál fahéj

Tálalás:

  • tejszínhab (opcionális) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat.

A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval és a cukorral, utána keverjük hozzá az összes többi alapanyagot (ha szükséges, még egy kis liszt mehet a masszához).

A muffinformát béleljük ki papírral, majd kanál vagy fagyiadagoló segítségével töltsük meg a formákat 3/4-ig.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 18-22 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.

A kész muffint kínáljuk tejszínhabbal megkoronázva.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük