Könnyed csirkesaláta ropogós almával és dióval - Görög joghurttól krémes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Valódi ízbomba az így készült csirkesaláta, egyszerre édes és sós, krémes és roppanós, tökéletes a harmónia.
Az egyik legegyszerűbb, ízeiben mégis az egyik legösszetettebb salátarecept, a krémes görög joghurt, az édes áfonya, a savanykás alma és a ropogós dió mind ízben, mind textúrában tökéletes harmóniát alkotnak.
Majonézből házit érdemes használni, mustárból pedig a picit pikánsabb dijonit, utóbbi az édeskés ízek ellensúlyát képezi.
A salátához főtt vagy sült csirkemellre van szükség, de akkor lesz a legpuhább és legfinomabb, ha posírozással készül. Ez a technológia azt jelenti, hogy a hús forráspont alatti folyadékban fő, legtöbbször alaplében vagy húslevesben, hogy minél ízletesebb legyen.
Joghurtos csirkesaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 0.25 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál aszalt vörösáfonya
- 3 evőkanál dió (apróra vágva)
- 1 darab alma
- 300 gramm csirkemellfilé
Elkészítés:
A csirkemellfilét posírozzuk az itt leírtak szerint, de aki gyorsabb megoldást keres, az egy kis vajon, serpenyőben is átsütheti, a lényeg, hogy puha, átsült/főtt húsra van szükségünk. Ha kész a hús, egy villával szedjük szét, vagy vágjuk kisebb csíkokra/kockákra.
A diót vágjuk durvára, a megmosott almát kockázzuk össze.
Egy tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a mustárt, a fokhagymaport, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele az áfonyát, a diót, az almát és a csirkemellet is.
Jól behűtve, magában vagy szendvicsként kínáljuk.
Fotó: Getty Images