Sűrű, almás-fahéjas smoothie-tál: krémes joghurt az alapja
10 perces reggeli, mégis az egyik legtáplálóbb napindító, tele vitaminnal, fehérjével és rosttal.
Krémes és légies ez az édes joghurtos mousse, tökéletes desszert, ha csak valami könnyedre vágysz. Meleg napokon különösen jó választás, de az év bármely szakában elkészítheted, bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatod.
A görög joghurtot habtejszín lágyítja, attól lesz könnyed, a megfelelő állagról pedig egy kevés zselatin gondoskodik. A mousse-t egy kevés porcukorral édesítheted, de ezt utólag is könnyedén megteheted, ha egy kevés mézet csurgatsz rá. Ha pedig a krémes állagú joghurtot feldobnád valami roppanóssal, dióval vagy granolával tálald!
Öntsünk 1 ek. vizet egy kis tálkába, szórjuk rá a porzselatint, keverjük össze, majd hagyjuk picit állni, míg zselés állaga lesz.
A maradék 6 ek. vizet addig melegítsük, míg gyöngyözni kezd, majd öntsük rá a zselatinra. Keverjük gyorsan össze, hogy a zselatin elolvadjon, elvegyüljön benne. Tegyük félre picit hűlni.
A habtejszínt verjük laza habbá, tegyük a hűtőbe.
Egy másik tálban keverjük habosra a joghurtot, a porcukrot, a vaníliakivonatot, majd keverjük bele a zselatint is, végül forgassuk bele a tejszínhabot.
Osszuk szét a krémet 4 tálka között, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
Szezonális gyümölcsökkel, mézzel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu