Joghurtos, füstölt sajtos répasaláta: egyszerűen készül az egészséges finomság

jrscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyros mellé kötelező, de másfajta húsételekhez vagy csak kenyérre kenve is kínálható az ízletes saláta.

A sárgarépa nem csak levesbe való, nagyon ötletesen lehet felhasználni. Áldásos hatásai miatt nyersen a legjobb fogyasztani, igaz, úgy biztos nem lehet rábírni a gyerekeket a falatozásra, még akkor sem, ha Tapsi Hapsi mindig örömmel és jóízűen ropogtatja. A sárgarépát érdemes mindenféle salátába rejteni, reszelve szépen mutat és nagyon finom.

Az alábbi krémes és ízes sárgarépasalátával gyrosban lehet találkozni, jobb helyeken kötelező résztvevő az étlapon. Kicsit fűszeres, kicsit édes, otthon is el lehet készíteni. Vannak receptek, amelyekben a reszelt répát kicsit megdinsztelik és egybeforgatják a sajttal, fűszerekkel és joghurttal. A fűszerezés is eltérő, ki így, ki úgy bolondítja. A joghurtos répasalátánál én az egyszerűségre törekszem, jó sok joghurttal keverem egybe nyersen, mellé pedig füstölt reszelt sajt kerül, amelyből szerintem nem kell sok, de sokan a répával megegyező mennyiségben szokták használni, ez már csak ízlés kérdése.

Joghurtos répasaláta

jrsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 darab sárgarépa
  • 8 dekagramm füstölt sajt
  • 400 gramm görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított répákat és a sajtot reszeljük le, keverőtálban keverjük egybe, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot, végül a görög joghurttal keverjük krémesre. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük