Sárgadinnye-krémleves joghurttal: hűs fogás főzés nélkül

20
Nyomtatás
Sargadinnye-kremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kedveled a hideg gyümölcsleveseket, akkor ezért egyenesen odáig leszel: zamatos sárgadinnye az alapja, és még főzni sem kell!

Ez a nyári gyümölcsleves egyszerre több funkciót is elláthat. Amellett, hogy üdítően hat a forró napokon, remek hidratáló is, és nemcsak levesként – esetleg főételként – eheted, hanem ínyenc előétel vagy akár desszert is lehet.

Az alapja az édes és lédús sárgadinnye, amely kókuszjoghurttal (vagy görög joghurttal) és – gyümölcslevesek tekintetében – néhány különleges ízesítővel együtt kerül a turmixba, ahol egy sűrű és krémes leves lesz belőle. Ez a fogás hidegen a legjobb, ezért felhasználás előtt a dinnyét jól hűtsd be.

Joghurtos sárgadinnye-krémleves

Sargadinnye-kremleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb sárgadinnye jól behűtve
  • 150 ml kókuszjoghurt
  • 1 tk. gyömbér lereszelve
  • 1 ek. lime-lé
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 ek. friss koriander apróra vágva
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágjuk fébe, és egy evőkanállal kaparjuk ki a magjait. A héjáról óvatosan fejtsük le a gyümölcshús nagy részét, de kb. fél-1 cm vastagságban hagyjuk rajta, hiszen ez lesz majd a tányérunk.

A kikapart gyümölcshúst minden más hozzávalóval együtt tegyünk turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre. Öntsük vissza a héjakba, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon