Selymes málnakrémleves percek alatt: hűs finomság nyárra
Ez a mennyei krémleves olyan, mintha málnaturmixot kortyolgatnál: édes, gurulós málna és selymes kókusztej az alapja.
Ez a nyári gyümölcsleves egyszerre több funkciót is elláthat. Amellett, hogy üdítően hat a forró napokon, remek hidratáló is, és nemcsak levesként – esetleg főételként – eheted, hanem ínyenc előétel vagy akár desszert is lehet.
Az alapja az édes és lédús sárgadinnye, amely kókuszjoghurttal (vagy görög joghurttal) és – gyümölcslevesek tekintetében – néhány különleges ízesítővel együtt kerül a turmixba, ahol egy sűrű és krémes leves lesz belőle. Ez a fogás hidegen a legjobb, ezért felhasználás előtt a dinnyét jól hűtsd be.
A sárgadinnyét vágjuk fébe, és egy evőkanállal kaparjuk ki a magjait. A héjáról óvatosan fejtsük le a gyümölcshús nagy részét, de kb. fél-1 cm vastagságban hagyjuk rajta, hiszen ez lesz majd a tányérunk.
A kikapart gyümölcshúst minden más hozzávalóval együtt tegyünk turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre. Öntsük vissza a héjakba, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu