![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sajtos, juhtúrós pogácsa bármilyen alkalomra: sokáig puha marad a tészta
![juhtúrós pogácsa cover](https://kep.index.hu/1/0/4137/41373/413730/41373037_3157891_b41ef522728e0590872b3ee5570cfa67_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sajtos rudat talán csak a pogácsa tudja a képzeletbeli trónról letaszítani, add meg az esélyt ennek a receptnek.
Igazán jó juhtúrót nehéz kapni, de ha sikerül hozzájutnod, akkor vegyél belőle nagyobb mennyiséget, és az egyik feléből készíts körözöttet, a másikból pogácsát, ahogy azt a receptben is olvashatod. A pogácsa amúgy is olyan, mint a sajtos rúd, nem lehet belőle eleget sütni.
Én nagyon szeretek kelt tésztával dolgozni, így nem okozott gondot ennek a receptnek az elkészítése sem. Ha viszont nem szeretnél ennyit bíbelődni a kelesztéssel és a várakozással, akkor süthetsz sütőporosat is, amelynek a tésztájában feta sajt van, hasonló ízvilága lesz, mint a juhtúrónak.
Juhtúrós pogácsa
![juhtúrós pogácsa recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4137/41373/413730/41373049_e36d64c2bf023d7cfd7809204d7dacf5_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm liszt
- 150 gramm vaj
- 300 gramm juhtúró
- 2 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 200 gramm tejföl
- 50 milliliter tej
- 20 gramm élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 darab tojás (kenéshez)
- 150 gramm reszelt sajt (tetejére)
Elkészítés:
A langyos tejbe keverjük bele a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Várjuk meg, amíg felfut.
A vajat és a lisztet morzsoljuk össze egy tálban, keverjük hozzá a juhtúrót és a sót. A közepébe ássunk egy mélyedést, üssük bele a tojást, kanalazzuk bele a tejfölt, és öntsük bele az élesztős tejet. Gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe.
Tegyük lisztezett deszkára, és nyújtsuk ujjnyi vastagra. Késsel rácsozzuk be a tetejét. Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjuk egy keveset még pihenni. Kenjük le felvert tojással, majd ízlés szerint szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Süssük a pogácsákat 15 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!