Így készül a szaftos juicy lucy hamburger - Olvadt sajt van a húspogácsában

juicylucy
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ha szeretnétek elkápráztatni a vendégeiteket, készítsetek sajttal töltött húspogácsát, grillszezonban nem érdemes kihagyni.

Bár sokáig nem is ismertem az így készített hamburgert, amikor először megütötte a fülemet a "juicy lucy" elnevezés, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. A picit humoros és fülbemászó név egyébként egy teljesen egyszerű ételt és technikát takar - a fűszeres húspogácsát meg kell tölteni sajttal, majd grillen vagy serpenyőben kisütni. Ahogy hő éri, a sajt szépen megolvad, így mikor felvágjuk, kiömlik belőle a nyúlós cheddar. 

Igaziból csak annyi a feladatunk, hogy befűszerezzük a darált húst, vékony pogácsákat gyártsunk belőle, majd megtöltsük sajttal. A húsból jóval vékonyabb és laposabb korongokat kell készíteni, mint ahogyan amúgy tennénk, ugyanis kettőt kell majd belőlük egymásra tenni, közéjük kerül a cheddar. Fontos, hogy a húspogácsák széleit alaposan nyomkodjuk össze, különben sütés közben szétnyílhatnak és kifolyhat belőlük a sajt.

Juicy lucy hamburger

juicylucy2

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 700 gramm darált marhahús (20% zsírtartalom)
  • 1 evőkanál Worchestershire-szósz
  • 1 teáskanál fokhagymasó
  • 1 teáskanál bors
  • 170 gramm cheddar sajt
  • 4 darab hamburgerbuci
  • ízlés szerint zöldségek
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst, a Worchestershire-szószt, a fokhagymasót és a borsot gyúrjuk össze alaposan egy tálban. Formáljunk 8 darab laposabb, vékonyabb húspogácsát.

Közben a cheddar sajtot vágjuk össze apró kockákra - használhatunk szeletelt sajtot is.

4 darab húspogácsa közepét picit nyomkodjuk be az ujjunkkal, hogy legyen bennük egy kis mélyedés, majd osszuk szét köztük a kockára vágott cheddar sajtot. Ha szeletelt sajtot használunk, vágjunk minden szeletet négy részbe, majd pakoljuk egymásra a kis szeleteket, végül osszuk szét a sajtkupacokat a húspogácsák között.

A másik 4 húspogácsát tegyük a sajttal töltöttek tetejére, majd a szélüket nyomkodjuk össze, hogy ne nyíljanak szét a sütés közben.

Melegítsük elő a grillt vagy egy öntöttvas serpenyőt, majd süssük a húspogácsákat 4 percig. A burgerek picit meg fognak emelkedni az olvadó sajt gőzétől. Óvatosan fordítsuk meg őket, majd villával vagy hústűvel szúrjuk meg a tetejüket, hogy a gőz távozni tudjon. A másik felüket is 4 percig süssük.

Bucival, tetszőleges zöldségekkel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük