Villámgyors kakaós golyó: 3 hozzávalóból készül az édesség
A finomság pillanatok alatt elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Ugye, milyen jól hangzik?
A legtöbben szeretjük az édességeket, de az elkészítésük már más téma. Szerencsére mindig találni egyszerű villámrecepteket, melyek megalkotásához még a sütőre sem lesz szükség. Ilyenek a kekszalapú sajttorták vagy a kókuszreszelékbe forgatott golyók. Maradjunk is a golyóknál, csak most kókusz helyett kakaó öleli körbe az édes labdákat.
A kakaós golyó bármilyen kekszből készülhet. Válaszd nyugodtan a kedvencedet, én is így tettem. A kekszet le kell darálni, majd mascarponéval vagy joghurttal kell simára keverni. Hogy jól formázható legyen a massza, elképzelhető, hogy többre lesz szükség, mint amit a receptben írtam, ez a választott keksztől is függ. Mielőtt golyókat formáznál a masszából, kóstold meg, ha úgy érzed, kell még bele cukor, akkor tegyél bátran, de vanília- vagy rumaromával is dúsíthatod.
Kakaós golyó
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg (Oreo) keksz
- 2 evőkanál mascarpone vagy görög joghurt
- cukrozatlan kakaó a forgatáshoz
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a mascarponét vagy joghurtot, keverjük simára.
A masszából ízlés szerint formázzunk golyókat, majd hempergessük meg a kakaóban.
A kakaós golyókat tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy megdermedjenek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!