Tojásmentes palacsinta chiamaggal: a tökéletes hétvégi reggeli
A kedvenced a hagyományos, vékony tésztás palacsinta, de nem eszel tojást? Van rá megoldás: készítsd el chiamaggal!
A palacsintát a legtöbben szeretjük, hiszen annyi fajtája létezik, hogy biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét. Az amerikai vastagabb tésztástól kezdve az itthon elterjedtebb vékony tésztásig sokféle összetevős és ízesítésű létezik, most pedig egy újabb változatával ismerkedhetsz meg.
Ennek kakaó gazdagítja a tésztáját, és a töltelék sem hétköznapi: egész banán kerül bele. Mindezt pedig tetszőleges magvajjal – mandula vagy mogyoró –, esetleg csokis mogyorókrémmel egészítheted ki, ha pedig feltekerés után félbevágod a palacsintákat, mutatós desszertet kapsz, ami akár vendégvárónak is beillik.
A lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a sót mérjük egy nagyobb tálba, majd keverjük hozzá a növényi italt, az ásványvizet, a juharszirupot és a vaníliakivonatot.
Hevítsünk fel egy palacsintasütőt vagy egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőt, olajozzuk be, és vékony rétegben oszlassuk el benne a tészta ötödét. Közepes hőfokon süssük 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg egy szilikonspatulával, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.
Szedjük tányérra, kenjük meg vékonyan a választott magvajjal vagy csokis mogyorókrémmel, helyezzük a közepére a banánt, és szorosan tekerjük fel. Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is.
A palacsintákat vágjuk felekbe, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu