Roppanós zabpelyhes keksz házilag: egyszerű, gyors, és eteti magát
A zabpelyhes keksz illata belengi az egész lakást, és legalább olyan finom, mint a bolti.
Kekszet sütni nem nehéz, hidd el, megéri kipróbálni. A kekszek univerzumában az egyik legnépszerűbb a pöfeteg, mely számos ízesítéssel kipróbálható. Mi most a nagy kedvenc kakaós receptjét mutatjuk, melyben étcsokinak is jut hely.
A mutatós keksz ízében és textúrájában a brownie-ra emlékeztet, a kevert sütihez hasonlóan a keksz kívülről roppanós, belül pedig puha és lágy állagú. A kakaós pöfetegkekszet érdemes extra ízzel bolondítani, jelen esetben ez a plusz az étcsoki, de helyette fahéjjal vagy chilivel is izgalmasabbá teheted a nassolnivalót.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, kakaót, étcsokit és a sütőport. Ezután a vajat morzsoljuk a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá a tojást, és dolgozzuk egybe az alapanyagokat. A masszát ezután fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Fagyiadagoló segítségével mérjünk kis gombócokat a masszából, majd formázzuk gömbölyűre, utána forgassuk meg a porcukorban.
A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu