![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Palacsinta-alaprecept nem csak kezdőknek: így lesz tökéletes a tészta
A tökéletes palacsinta nem ragad le sütés közben, fordításnál egyben marad, nem szakad. Mutatjuk, mi hogy készítjük.
A palacsintát mindenki szereti. Most egy vékony, vajas tészta receptjét mutatjuk, melyben kakaó is helyet kap. A tészta turmixgépben is összeállítható, amit lefedve, hűtőben néhány napig tárolhatsz. Így amikor szükség lesz rá, csak kapd ki a fridzsiderből, keverd át és indulhat a sütés.
Az elkészült palacsinta melegen a legfinomabb: bőven elég porcukorral meghinteni, de töltve is mennyei. Jól áll a tésztának, ha habtejszínnel kened meg, mellé pedig különféle gyümölcsök is mehetnek. Bármilyen édes töltelékkel gazdagíthatod, lehet az mogyorókrém, lekvár vagy túrókrém.
Az összes hozzávalót mérjük keverőtálba és keverjük simára. A selymes végeredmény érdekében turmixgéppel is dolgozhatunk.
A bekevert palacsintatésztát fedjük le, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Ezután kevés vajat vagy olajat tegyünk a felforrósított palacsintasütőbe, majd merőkanállal mérjük bele a tésztát, és mindkét oldalán süssük meg a palacsintát a szokásos módon (sütési idő oldalanként 1-3 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu