Az amerikai palacsinta alapreceptje: így lesz puha és légies

amerikai-palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aki evett már amerikai palacsintát, az biztosan kíváncsi az alapreceptre, hogy otthon is el tudja készíteni a nagy kedvencet!

Ez a végtelenül egyszerű, amerikai stílusú omlós palacsinta tökéletes alapja lehet egy villásreggelinek. A tetejére juharszirup kerül, mellé pedig friss gyümölcs, ami általában áfonya vagy eper. 

Tipp

Légy merész és próbáld ki úgy, ahogyan az amerikaiak is eszik: a juharszirup és az áfonya mellé tegyél a tetejére egy kocka vajat és süss mellé néhány szelet bacont is.

Amerikai palacsinta

amerikai-palacsinta

Hozzávalók 4 darabhoz

A palacsintához:

  • 190 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 ek porcukor
  • 3 db nagy tojás
  • 25 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 ml tej

A sütéshez:

  • 2 tk vaj
  • 2 ek olaj

Tálaláshoz:

  • juharszirup ízlés szerint
  • friss gyümölcsök
  • sültszalonna-szeletek
  • mogyoróvaj
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a porcukrot is.

A keverék közepébe készítsünk mélyedést az evőkanál hátuljával. Az elkészült lukba üssük bele a tojást, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, illetve mehet bele a tej is. 

Kézi vagy elektromos habverővel keverjük simára a keveréket, majd öntsük át egy magasabb falú, keskeny kiöntőtálba vagy kancsóba.

Vegyünk elő egy nagy, tapadásmentes serpenyőt, lehet ez egy palacsintasütő is.

Közepes lángon hevítsük fel benne a vaj és olaj keverékét.

Amikor a vaj már habzik, öntsünk bele a palacsintatésztából annyit, hogy kb. 8 cm-es átmérőjű kört kapjunk. Egyszerre több palacsintát is beleönthetünk, de ügyeljünk rá, hogy azok ne érjenek össze, különben összesülnek.

Oldalanként süssük őket 1-2 percig, vagy amíg apró buborékok nem jelennek meg a palacsinták felszínén. 

A kész palacsintákat tegyük tányérra, majd ízlés szerint nyakon önthetjük klasszikusan juharsziruppal, de megszórhatjuk áfonyával vagy bármilyen más gyümölccsel.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük