Újkrumplival és répával sült csirkecomb: egyszerűen készül a fenséges fogás
A szaftos, ízekben gazdag, tepsiben sült csirkecomb a körettel együtt pirul. A fantasztikus fogást kezdők is bátran összedobhatják.
Ha gyorsan szeretnél laktató és tartalmas vacsorát készíteni, és mindezt úgy, hogy ne kelljen hozzá órákig szobrozni a konyhában, akkor ez az újburgonyával készült, kakukkfüves sült csirkecomb a lehető legjobb választás lehet!
A csirkecombok és az újburgonya szalonnával, citrommal, kakukkfűvel, fehérborban és alaplében párolódva főnek omlósra, míg végül egy kis pirítás teszi fel az i-re a pontot.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe.
A szalonnát vágjuk fel ízlés szerinti darabokra vagy 2 centis csíkokra.
A citromot mossuk meg és karikázzuk fel. Az kakukkfűágakat öblítsük le, majd rázzuk le róluk a felesleges vizet.
Az újburgonyát mossuk meg és szintén csepegtessük le. Tegyük bele egy nagy tepsibe, locsoljunk rá 1 evőkanál olívaolajat, illetve sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze, majd tegyük be a sütőbe és süssük 20 percig.
Amíg sül a krumpli, fűszerezzük be a csirkecombokat, sózzuk és borsozzuk be őket.
A 20 perc elteltével vegyük ki a tepsit, és fektessük rá a krumplikra a csirkecombokat.
Oszlassuk el rajta a hagymát, a szalonnát, a citromkarikákat és a kakukkfüvet is.
Locsoljuk meg az egészet a maradék olívaolajjal, majd tegyük vissza a sütőbe újabb 20 percre.
Ha letelt, locsoljuk meg az egészet a fehérborral és az alaplével, picit forgassuk össze, majd tegyük vissza még 20 percre. Addig süssük, amíg a csirke ropogós, de legalább aranybarna nem lesz.
Az elkészült ételt forrón tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu