Citromos, kakukkfüves csirkecomb: fehérborban párolódik a hús

8
Nyomtatás
kakukkfuves-csirkecomb
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez egy minden az egyben fogás, ami tökéletes vacsoraként szolgálhat az egész családnak. Omlós csirkecomb és ropogós újburgonya adja meg az igazi varázsát.

Ha gyorsan szeretnél laktató és tartalmas vacsorát készíteni, és mindezt úgy, hogy ne kelljen hozzá órákig szobrozni a konyhában, akkor ez az újburgonyával készült, kakukkfüves sült csirkecomb a lehető legjobb választás lehet!

A csirkecombok és az újburgonya szalonnával, citrommal, kakukkfűvel, fehérborban és alaplében párolódva főnek omlósra, míg végül egy kis pirítás teszi fel az i-re a pontot.

Kakukkfüves csirkecomb

kakukkfuves-csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g újburgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 8 db csirkecomb
  • 6 db salottahagyma
  • 100 g szalonna
  • 1 db citrom
  • 4 ág kakukkfű
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 200 ml csirkealaplé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe.

A szalonnát vágjuk fel ízlés szerinti darabokra vagy 2 centis csíkokra. 

A citromot mossuk meg és karikázzuk fel. Az kakukkfűágakat öblítsük le, majd rázzuk le róluk a felesleges vizet.

Az újburgonyát mossuk meg és szintén csepegtessük le. Tegyük bele egy nagy tepsibe, locsoljunk rá 1 evőkanál olívaolajat, illetve sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze, majd tegyük be a sütőbe és süssük 20 percig.

Amíg sül a krumpli, fűszerezzük be a csirkecombokat, sózzuk és borsozzuk be őket.

A 20 perc elteltével vegyük ki a tepsit, és fektessük rá a krumplikra a csirkecombokat.

Oszlassuk el rajta a hagymát, a szalonnát, a citromkarikákat és a kakukkfüvet is.

Locsoljuk meg az egészet a maradék olívaolajjal, majd tegyük vissza a sütőbe újabb 20 percre.

Ha letelt, locsoljuk meg az egészet a fehérborral és az alaplével, picit forgassuk össze, majd tegyük vissza még 20 percre. Addig süssük, amíg a csirke ropogós, de legalább aranybarna nem lesz.

Az elkészült ételt forrón tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon