
Hihetetlenül omlós sült csirkecomb: különleges fűszerek teszik izgalmassá

A kókuszkrémes, pikáns pácban egyszerűen fantasztikus lesz a csirkecomb! Kevés munkával igazi ínyencséget kínálhatsz.
A sült csirkecomb igazi kényelmi étel, hisz elég egy jó pácban betenni a hűtőbe, aztán jöhet a sütés. A pácokból bőven van választék, a magyarostól a mediterránig, szinte mindenféle fűszer jól áll a húsnak.
Ha szereted a különlegesebb fogásokat, akkor ezek a ragacsos combok a neked valók. A hús kókuszkrémes, mézes, currypasztás pácba kerül. Ha kedveled a csípőset, akkor a currypaszta receptben írt mennyiségét megemelheted.
-
2023-06-07 07:32:01
-
2023-05-13 09:28:01
-
2023-05-07 08:36:02
Ragacsos sült csirkecomb

Hozzávalók 8 személyre
- 8 darab csirkecomb
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 400 g kókuszkrém
- 1 evőkanál currypaszta
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A húst fűszerezzük sóval és borssal.
A kókuszkrémet forgassuk egybe a currypasztával, az olajjal és a mézzel, majd a combokat tegyük bele, utána lefedve néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A combokat helyezzük tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst, hogy mindkét oldalán szép pirosra süljön.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!