Hihetetlenül omlós sült csirkecomb: különleges fűszerek teszik izgalmassá

Ragacsos sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kókuszkrémes, pikáns pácban egyszerűen fantasztikus lesz a csirkecomb! Kevés munkával igazi ínyencséget kínálhatsz.

A sült csirkecomb igazi kényelmi étel, hisz elég egy jó pácban betenni a hűtőbe, aztán jöhet a sütés. A pácokból bőven van választék, a magyarostól a mediterránig, szinte mindenféle fűszer jól áll a húsnak.

Ha szereted a különlegesebb fogásokat, akkor ezek a ragacsos combok a neked valók. A hús kókuszkrémes, mézes, currypasztás pácba kerül. Ha kedveled a csípőset, akkor a currypaszta receptben írt mennyiségét megemelheted.

Ragacsos sült csirkecomb

Ragacsos sült csirkecomb ct

Hozzávalók 8 személyre

  • 8 darab csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 400 g kókuszkrém
  • 1 evőkanál currypaszta
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A húst fűszerezzük sóval és borssal.

A kókuszkrémet forgassuk egybe a currypasztával, az olajjal és a mézzel, majd a combokat tegyük bele, utána lefedve néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

A combokat helyezzük tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst, hogy mindkét oldalán szép pirosra süljön.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük