Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet

3
Nyomtatás
Kandirozott-pekandio-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kandírozott magvak igazi ünnepi csemegének számítanak, most pedig megtudhatod, hogyan készítsd el a pekándiót egy pofonegyszerű módszerrel!

Előző évben tökélyre fejlesztettem a kandírozott mandula receptjét, és a karácsonyi időszakban többkilónyit elkészítettem az édes, fahéjas csemegéből – a család és a barátok nagy örömére. 

Most pedig elhoztam egy ugyanolyan finom, de sokkal egyszerűbben készülő kandírozott finomság receptjét, amelyet speciális konyhai eszközök nélkül is könnyen elkészíthetsz, és akár gasztroajándék gyanánt meglepheted vele az ismerősöket. A receptben pekándió szerepel, azonban más csonthéjassal – dióval, mandulával – is isteni lesz.

Kandírozott pekándió

Kandirozott-pekandio

Hozzávalók 2 bögréhez

  • 50 gramm cukor
  • 1 ek. víz (15 ml)
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.25 tk.
  • 150 g pekándió
Recept idők

Elkészítés:

A pekándiót terítsük szét egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsin, és 160 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Vegyük ki, és hagyjuk 10 percig hűlni.

Egy kis edényben keverjük össze a cukrot, a vizet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, és alacsony hőfokon addig kevergessük, amíg a cukor el nem olvad, és egy szirupos állagot nem kapunk. Ez 1-2 percet fog igénybe venni.

Adjuk hozzá a pekándiót, alaposan forgassuk bele a szirupba, és kevergessük további 1-2 percig. Akkor jó, ha a cukor elkezd kikristályosodni a pekándión, és nehézkessé válik a keverés.

Borítsuk vissza a pekándiót a sütőpapírra, terítsük szét rajta, és néhány órára tegyük száraz, hűvös helyre, hogy kihűljön és a cukor megszáradjon rajta. Légmentesen zárható edényben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon