![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Dinsztelt káposztával és pirított kolbásszal gyúrt lángos - Újragondolt nyári kedvenc
![30176509 2316709 c3bdf2f4ffcef8dde5582b9d81585629 wm](https://kep.index.hu/1/0/3412/34120/341205/34120513_2612701_b999b90cde0a38fe6932a95815f7fc80_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A lángos a hazai konyha kedvelt street foodja, kelt tészta bő olajban aranybarnára sütve. Leggyakrabban fokhagymás olajjal megkenve szokták fogyasztani, illetve a bőséges sajtos-tejfölös verzió is népszerű.
A lángos retro kaja, mielőtt meghódította a streed food világát, piacok és strandok nélkülözhetetlen elemét jelentette. Természetesen ezek a bódék ma is üzemelnek, csak az eltelt évek során a lángost is megreformálták. A kínálat színes, a tésztába tehetünk burgonyát, medvehagymát, ha pedig gluténérzékenyek lennénk, gluténmentes verziót is készíthetünk. A feltétek is jócskán bővültek, kérhetünk rá darált marhahúsos ragut, karamellizált fűszeres hagymát, de még virslivel is megtölthetjük ezt az isteni, lágy kelt tésztát.
A most következő lángosreceptben dinsztelt káposzta és kolbász emeli a színvonalat. Ezt a nyerő, kiadós párost a kelt tésztába fogjuk belegyúrni, majd forró olajban megsütjük a lepényeket. A kész tésztát fokhagymás olajjal és a megmaradt káposztával boríthatjuk.
Káposztás-kolbászos lángos
![Káposztás-kolbászos-lángosct](https://kep.index.hu/1/0/3017/30176/301764/30176493_70576932c7fd1a493271ad8cce183e47_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
A tésztához:
- 1 kilogramm kenyérliszt (BL 80)
- 500 milliliter langyos víz
- 50 gramm élesztő
- 200 gramm fejes káposzta
- 1 kisebb szál kolbász
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- bő olaj a sütéshez
A fokhagymához:
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 milliliter víz
Elkészítés:
A fokhagymát lezúzzuk, elkeverjük a vízzel, pár órát állni hagyjuk, ezzel ecseteljük majd a frissen sült lángost.
A tésztához 200 ml langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, 20 percig pihentetjük.
Lereszeljük a káposztát, egy serpenyőben lepirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, majd ezen karamellizáljuk a káposztát. A kolbászt is apró kockákra vágjuk, kissé lepirítjuk.
Tálba rakjuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet és a sót. Mehet bele a kihűlt káposzta, kolbász és simára dolgozzuk a tésztát (legalább 10 percig dagasztjuk). 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát átkeverjük, lisztezett deszkára borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle. Olajozott kézzel a felületét átsimítjuk, hogy a pihentetés alatt ne száradjon ki. Letakarjuk konyharuhával, 1-2 órán át kelesztjük.
Olajozott kézzel átsimítjuk a munkafelületet, a cipókból 20-25 cm átmérőjű korongokat formázunk.
Mindkét oldalukat megsütjük 200 fokra melegített olajban, majd papírtörlőre szedjük.
A fokhagymával megkenjük a frissen sült lángosokat.
Ha bejött ez a recept, próbáld ki ezt is.
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!