Káposztasteak a sütőből: mustáros öntettel sül egybe

4
Nyomtatás
Kaposztasteak-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az egyszerűen készülő káposztasteak az egyik kedvenc káposztás ételed lesz: pikáns, édeskés mustáros öntet koronázza meg.

Ez a sütőben készült ínyenc káposztasteak az egyik legfinomabb az egyszerűen elkészíthető káposztás ételek között. Nem igényel hosszas előkészítést, hiszen mindössze annyi vele a dolgod, hogy a káposztát felszeleteld, tepsibe pakold, és elkezdd sütni.

Közben bőven lesz időd összekeverni a mustáros öntetet, és ha a káposzta már majdnem puha, akkor rá is locsolhatod. Az étel szuper alternatíva, ha különleges köretet keresel, de akár nem hétköznapi előétel is lehet belőle.

Káposztasteak

Kaposztasteak

Hozzávalók 8 szelethez

  • 1 közepes káposzta
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. juharszirup vagy méz
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát tisztítsuk meg a külső levelektől, vágjuk félbe a torzsája mentén, majd az így kapott feleket vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt és olajjal vékonyan kikent tepsibe, takarjuk le alufóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre.

Közben egy kis tálkában keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a dijoni mustárt, a juharszirupot, a fokhagymát, a sót és borsot, majd vegyük ki a tepsit a sütőből, és locsoljuk az öntetet a káposztaszeletekre. 

Tegyük vissza őket a sütőbe, emeljük a hőfokot 200-ra, és süssük további 10-15 percet, vagy amíg a káposzta teljesen puha, a külső részeken pedig pirult nem lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon