Roppanós karfiolsteak fetával sütve: könnyű vacsora vagy különleges köret
A sült karfiol fetával és izgalmas fűszerekkel megbolondítva isteni, és a legtöbb diétába is beleillik.
Ez a sütőben készült ínyenc káposztasteak az egyik legfinomabb az egyszerűen elkészíthető káposztás ételek között. Nem igényel hosszas előkészítést, hiszen mindössze annyi vele a dolgod, hogy a káposztát felszeleteld, tepsibe pakold, és elkezdd sütni.
Közben bőven lesz időd összekeverni a mustáros öntetet, és ha a káposzta már majdnem puha, akkor rá is locsolhatod. Az étel szuper alternatíva, ha különleges köretet keresel, de akár nem hétköznapi előétel is lehet belőle.
A káposztát tisztítsuk meg a külső levelektől, vágjuk félbe a torzsája mentén, majd az így kapott feleket vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt és olajjal vékonyan kikent tepsibe, takarjuk le alufóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre.
Közben egy kis tálkában keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a dijoni mustárt, a juharszirupot, a fokhagymát, a sót és borsot, majd vegyük ki a tepsit a sütőből, és locsoljuk az öntetet a káposztaszeletekre.
Tegyük vissza őket a sütőbe, emeljük a hőfokot 200-ra, és süssük további 10-15 percet, vagy amíg a káposzta teljesen puha, a külső részeken pedig pirult nem lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu