20 csodás köret, ha unod a krumplit: sültek és raguk mellé is illenek

Köret receptválogatás cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Párolt zöldségek, rizs és bulgur is az asztalra kerülhet, húsok és szaftosabb ételek mellé remek kísérők.

Tény, hogy a krumpli örök kedvenc: rengetegféle izgalmas fogás, tartalmas egytálételek és köretek készülhetnek belőle. Ha köret, akkor a legnépszerűbb a krumplipüré vagy a sült krumpli. Bár tényleg finomak, nem kell leragadni a megszokottnál.

Bőséggel találni olyan csodás alapanyagokat, melyekből ízletes köretek készülhetnek, sütve, párolva vagy épp pürésítve. Hogy ne csak mindig krumpli kerüljön a rántott vagy sült hús mellé, mutatjuk, miket érdemes kipróbálni, ha újítanál, vagy maradnál a retró vonalon, csak burgonya nélkül. Cikkünkben csokorba szedtük a kedvenc krumplimentes köreteinket, melyeket érdemes kipróbálni.

Rizs

Fehér vagy barna rizsből ezerféle köret kerülhet az asztalra. Érdemes bátran fűszerezni: használj friss zöldfűszereket, légy merész, a pikánsabb vonal is jól áll a köretnek. A rizs bátran gazdagítható különböző zöldségekkel vagy épp sült tojással. Ha pedig marad belőle, egyet se aggódj, készíts belőle rizskrokettet, ami nemcsak magában finom, hanem köretként is kínálható.

Köret receptválogatás ct3

Bulgur

A török konyha kedvelt alapanyaga egyre népszerűbb. Ezen nem kell csodálkozni, hisz nagyon izgalmas alapanyag, melyből csodás étkek készülhetnek. A bulgur az asztalra kerülhet sok zöldséggel dúsítva, sültek mellé, de szaftosabb fogások mellé is remek választás, különböző ragukkal is kínálható. Az elkészítése nem nehéz, érdemes a csomagoláson írtak szerint eljárni, vagy pirítsd le és vízben vagy alaplében főzd puhára, úgy, mintha rizzsel dolgoznál.

Köret receptválogatás ct2

Kuszkusz

Az arab konyha kedvence remekül illik szaftosabb, pörkölt jellegű ételek mellé, akár tészta helyett, és persze párolt vagy sült zöldségekkel is kínálhatod. Ennyiben azonban nem merül ki a felhasználása, édes finomságok is készülhetnek belőle. A kuszkusz elkészítése nem nehéz, bőven elég felönteni forró vízzel, alaplével vagy tejjel, majd állni hagyni. Miután megszívta magát, lehet is ízesíteni, hozzáadni a plusz alapanyagokat. Szaftosabb ételek, raguk és sültek mellé kiváló.

Köret receptválogatás ct1

Zöldségek

Nyersen, főve, párolva, pürésítve vagy épp sülve is az asztalra kerülhetnek. A választék bőséges, ahogy a választott alapanyagok felhasználása is. Selymes pürék vagy pikáns sült zöldségek? Mutatjuk a kedvenceinket, amelyek bármilyen hús mellé tökéletesek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon