Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta - Ezekkel az arányokkal nem lesz túl ecetes
Az uborkasaláta talán a legfinomabb savanyúság húsok mellé, de jót nem könnyű készíteni.
A roppanós, lédús uborka a nyár egyik legnagyobb slágere, melyből fantasztikus saláták, frissítők, hideg levesek készülhetnek, a sima vizet is feldobja az egészséges zöldség. Az uborkasaláta több változatban készülhet, finom ecetesen, tejfölösen, fokhagymásan vagy tzatzikiként összedobva, de még bőven van variáció, amit ki lehet próbálni.
Ha a legújabb gasztrotrendekre kíváncsi az ember, akkor érdemes a TikTokon körbenézni, az utóbbi években rengeteg recept vagy konyhatechnológiai ötlet terjedt el a közösségi oldalnak köszönhetően, ilyen volt a fetás-paradicsomos tésztaszósz is. Most egy 5 perc alatt összedobható uborkasaláta a legnagyobb sztár, mely a nyári grillpartik kedvence lesz, bármilyen hús mellé tökéletes kísérő, kötelező kipróbálni.
A megtisztított uborkát vékonyan karikázzuk fel.
A tejfölt öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a vörösborecetet, a finomra vágott kaprot, a cukrot és a zúzott fokhagymát, alaposan keverjük össze.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel, az uborkával együtt tegyük salátástálba, adjuk hozzá a tejfölös keveréket, fűszerezzük még sóval és borssal, keverjük egybe, tálalásig a hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu