Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos
Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.
Ha kedveled a krumplisalátát, próbáld ki ezt az uborkával és kaporral gazdagított verziót is, amelynek az öntet a lelke! A dresszing ugyanis mézes-mustáros, de ecet is kerül bele: ennek köszönhetően szinte pácként funkcionál, minél több ideig áll benne a zöldség, annál finomabb lesz.
Burgonyából használhatsz salátának valót, de sima főzni valót is, sőt, akár újkrumplival is működik a recept. A zöldséget nem érdemes megpucolni, elég alaposan megmosni és megdörzsölni a héját, majd egészben is megfőzheted, úgy még kevesebb lesz vele a munka.
Ecetből enyhét, 5%-osat használj, a fehérborecet tökéletesen működik!
A héjas krumplikat alaposan mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük puhára 15-20 perc alatt. Ha könnyen belemegy a villa, szűrjük le. Várjuk meg, míg picit hűl, majd vágjuk őket négybe vagy nyolcba a méretüktől függően.
Az uborkát mossuk meg, a hagymát hámozzuk meg, mindkettőt vágjuk vékony szeletekre.
Az öntethez keverjük össze az ecetet, mustárt, mézet, olajat, kaprot és a karikákra vágott zöldhagymát.
Tegyük egy tálba az uborkát és a hagymát, öntsük rá a dresszing felét, forgassuk egybe. Mehet bele a krumpli is, a maradék dresszing, só és a citrom leve. Forgassuk át, kóstoljuk meg, ízlés szerint még ízesíthetjük.
Tegyük hűtőbe pár órára, minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu