Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos

4
Nyomtatás
kscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.

Burgonyából ínycsiklandó salátákat lehet készíteni, a bő választék közül nagy kedvencnek számít a majonézes és a bécsi krumplisaláta. Mindkét csoda remekül passzol sült és rántott hús mellé. A krumplisaláta-kínálatban találhatóak olyan receptek, melyek annyira gazdagok, hogy önálló fogásként is az asztalra kerülhetnek. Ilyen a szalonnával gazdagított is, mely melegen és hidegen kínálva is nagyszerű.

Szalonnás, mustáros krumplisaláta

ksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg kolozsvári vagy császárszalonna
  • kevés olaj (opcionális)
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott burgonyát bő vízben főzzük puhára (35-40 perc alatt), majd várjuk meg, míg kihűl, utána pucoljuk meg, tetszés szerint vágjuk fel (kockákra vagy karikákra is lehet).

A szalonnát vágjuk apró kockákra, és saját zsírján (ha szükséges, kevés olaj mehet alá) süssük aranybarnára. Az elkészült szalonnát szedjük tányérra.

A kisült szalonnazsírhoz keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük fel az alaplével, fűszerezzük (só, bors) és a mustárt is adjuk hozzá. Amikor a szósz elkezd sűrűsödni, a balzsamecetet is keverjük hozzá, és 1-2 perc alatt főzzük sűrűre.

A krumplihoz adjuk hozzá a szalonnát, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet, forgassuk egybe, majd a mártást is öntsük a krumplira. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon