Fahéjas-tejszínes, karácsonyi pohárkrém: fantasztikus desszert, amit még sütni sem kell
Néhány változtatással az egyszerű pohárkrémet is ünnepivé teheted. Amilyen jól néz ki, olyan finom.
Karácsonykor mindenki gondosan állítja össze a menüt ebédre és vacsorára, általában több fogással kényeztetik szeretteiket, halászlé, töltött káposzta, sültek és különféle ünnepi sütik is kerülnek az asztalra. Legalább ilyenkor add meg a módját a reggelinek is! Mesés palacsintákkal biztosan nem fogsz mellé.
A duci amerikai palacsintát könnyű formázni és ünnepivé tenni. A tésztájába sütőpor és vaj is kerül, sőt, csempészhetsz bele mézeskalácsfűszer-keveréket, így garantáltan az egész lakást belengi az ünnep illata.
Engedd szabadon a fantáziádat, és alkoss hóembereket, fenyőfákat, csillagokat, mézeskalács emberkét! Ezekhez segítségül hívhatod kedvenc ünnepi szaggatóidat is. Díszítsd a kész palacsintákat gyümölcsökkel, más finomságokkal.
Egy nagyobb tálban vegyítsük a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszer-keveréket, a sót és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Viszonylag sűrű tésztát kapunk. Arra ügyeljünk, ha sokáig keverjük, akkor gumis lesz az állaga.
Pihentessük a masszát néhány percig, majd kenjük ki vajjal vagy olajjal a palacsintasütőt, és melegítsük fel. Tegyünk bele körülbelül 2-3 evőkanálnyi masszát. Süssük közepes lángon, majd amikor elkezdenek a buborékok megjelenni a palacsintán, fordítsuk meg. A másik oldalát is süssük aranysárgára.
A kész palacsintából szaggatóval a legegyszerűbb ünnepi figurákat készíteni. Így ismét elővehetjük a mézeskalács emberkét, a csillag vagy a karácsonyfa formájú kiszúróinkat. Ezeket aztán díszíthetjük otthon fellelhető gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu