Karácsonyi puncs rummal és rengeteg gyümölccsel: hidegen és melegen is kínálhatod

karácsonyipuncs2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez nem a klasszikus, forró karácsonyi ital, jégkockákkal, gyümölcsökkel, jól behűtve is érdemes kipróbálni.

Ha valami igazán különleges ünnepi itallal lepnéd meg a családodat vagy a barátaidat, készíts karácsonyi puncsot, amennyire finom a gyümölcsös ital, annyira ütős is egyben. Háromféle gyümölcslé és kétféle alkohol alkotja, úgyhogy csak óvatosan a fogyasztásával. Ha alkoholmentes verzióban készítenéd el, habzóbor helyett szódát vagy semlegesebb ízű szénsavas üdítőt használj. Ha pedig rum nincs otthon, vodkával is felöntheted.

Narancsléből frissen facsartat érdemes használni, de gránátalmalevet is készíthetsz házilag, itt írtuk meg korábban, hogyan állj neki. A gyümölcsök nem csak lé formájában kerülhetnek az italba, szeletelve is jól mutatnak majd. Ezt a puncsot, inkább már koktélt, hidegen kínáld, akár a szilveszteri bulin is megállja a helyét.

Ha melegen kínálnád

Ha mégis forró italra vágysz, a gyümölcsleveket melegítsd össze, az alkoholt pedig a legvégén öntsd bele, azzal már ne forrald egybe, prosecco helyett pedig sima bort használj. 

Karácsonyi puncs

karácsonyipuncs

Hozzávalók 10 pohárhoz:

  • 1 darab gránátalma
  • 2 darab narancs
  • 250 milliliter narancslé
  • 500 milliliter gránátalmalé
  • 500 milliliter vörösáfonya-lé
  • 600 milliliter prosecco (vagy más habzóbor)
  • 180 milliliter rum
Recept idők

Elkészítés:

A narancslevet, a gránátalmalevet és a vörösáfonya-levet keverjük össze. Öntsük bele a rumot is. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára.

A narancsot mossuk meg, vágjuk vékony karikákra. A gránátalmát vágjuk félbe, üssük ki belőle a magokat. 

Mielőtt kínáljuk a puncsot, keverjük bele a gyümölcsöket, öntsük fel a proseccóval. Osszuk szét 10 pohár között a karácsonyi puncsot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük