Ropogós bundában sült rántott ponty: fokhagymás páctól lesz isteni

rpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pontypatkó ropogós ruhában sül aranybarnára, így készítve biztos, hogy nagy sikere lesz a karácsonyi asztalnál.

A hal finom és egészséges, ennek ellenére nem mondható népszerű alapanyagnak, egész évben mellőzött, év végén azonban ő a főszereplő.

A karácsonyi asztal elengedhetetlen finomsága a halászlé és a rántott hal, amely pontypatkóból készítve az igazi. A rántott ponty hagyományos ruhában a legfinomabb, persze, ha szeretnéd, 1-2 marék darált dióval még izgalmasabbá teheted a zsemlemorzsát, vagy tojásban és pirospaprikás lisztben is megforgathatod.

Mi most maradtunk a hagyományos vonalnál, annyi turpisságot vittünk a dologba, hogy a hal fokhagymában és sóban pihen egy kicsit, így nagyon finom ízt kap.

Karácsonyi rántott pontypatkó

rpct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 6 szelet ponty
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A reszelt fokhagymát a sóval keverjük össze, majd dörzsöljük a halba. A halat fedjük le fóliával, és 15-30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.

A panírozáshoz készítsük elő a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, és a szokásos módon panírozzuk be a halat, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük