
Ropogós bundában sült rántott ponty: fokhagymás páctól lesz isteni

A pontypatkó ropogós ruhában sül aranybarnára, így készítve biztos, hogy nagy sikere lesz a karácsonyi asztalnál.
A hal finom és egészséges, ennek ellenére nem mondható népszerű alapanyagnak, egész évben mellőzött, év végén azonban ő a főszereplő.
A karácsonyi asztal elengedhetetlen finomsága a halászlé és a rántott hal, amely pontypatkóból készítve az igazi. A rántott ponty hagyományos ruhában a legfinomabb, persze, ha szeretnéd, 1-2 marék darált dióval még izgalmasabbá teheted a zsemlemorzsát, vagy tojásban és pirospaprikás lisztben is megforgathatod.
Mi most maradtunk a hagyományos vonalnál, annyi turpisságot vittünk a dologba, hogy a hal fokhagymában és sóban pihen egy kicsit, így nagyon finom ízt kap.
Karácsonyi rántott pontypatkó

Hozzávalók 6 szelethez
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 6 szelet ponty
- 1 bögre liszt
- 3 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A reszelt fokhagymát a sóval keverjük össze, majd dörzsöljük a halba. A halat fedjük le fóliával, és 15-30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
A panírozáshoz készítsük elő a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, és a szokásos módon panírozzuk be a halat, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!