Karácsonyi rántott hús baconnel és sajttal töltve: gazdag töltelékkel a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Vékonyra klopfolva, bőséges töltelékkel aranybarnára sütve, a rántott hús ünnepnapon is elfér az étkezőasztalon.
Kár tagadni, persze nem is akarjuk, a rántott hús nagy kedvenc, az aranybarna sült az ünnepi asztalon is jól mutat. Persze ha már ünnep, ilyenkor illik kicsit gazdagabban elkészíteni. Játssz a bundával, keverj szezámmagot vagy mandulát a zsemlemorzsába, de még kókuszreszelékkel is feldobhatod.
A vékonyra klopfolt szeletet töltelékkel is érdemes kipróbálni, nagy kedvenc az aszalt szilvás-sajtos, gombás vagy a brokkolival töltött rántott hús. A rántott szeletet sajttal, baconnel vagy házi szalonnával is töltheted, de sonkát is tehetsz bele, nagy sikere lesz az így készült húsnak, különösen a gyerekek körében. A recept csirkemellfilével és sertéskarajjal is működik.
Karácsonyi rántott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
- só és bors ízlés szerint
- 10 szelet bacon
- 20 dkg sajt
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, fűszerezzük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára, de akár egy éjszakát is állhat a fűszerekben.
A szalonnaszeleteket vágjuk félbe, a sajtot reszeljük le vagy vágjunk belőle kis szeleteket.
A hússzeletekre tegyünk bacont és sajtot, majd óvatosan tekerjük fel vagy csomagoljuk bármilyen bevált technika szerint. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.
A töltött húsokat panírozzuk be a szokott módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images