Pirított gombával töltött rántott csirkemell: kiadós és nagyon finom ebéd

Nyomtatás
gtrhcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gombás tölteléknek köszönhetően a rántott csirkemell sokkal szaftosabb és laktatóbb lesz.

A rántott csirkemell sok családban nagy kedvenc, mégis akadnak olyanok, akik nem szeretik, mert száraznak vélik a csibe legfinomabb részét. Nekik ajánljuk a töltött verziókat, ilyen a brokkolis vagy a híres kijevi módra készített rántott csirkemell.

Persze más finomságokkal is meg lehet pakolni a csirkemellet, használhatsz sajtot, vagy ha nem riadsz vissza a kicsit pepecselősebb munkától, akkor próbáld ki gombás töltelékkel, amelytől sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a ropogós bundában sült rántott hús. A bőséges frissensült mellé kínálj salátát vagy könnyű krumplis köretet.

Rántott csirkemell dinsztelt gombával töltve

gtrhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm csirkemellfilé
  • 50 dekagramm gomba
  • 2 fej hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 2 bögre liszt
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított gombát szeleteljük fel, a hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon pirítsuk addig a gombás-hagymás alapot, amíg a kiengedett folyadék teljesen elfő, közben pedig fűszerezzük sóval és borssal.

A csirkemellet hosszában vágjuk be úgy, hogy maradjon körülbelül másfél centi a széléig, majd nyissuk ki a húst és kicsit klopfoljuk ki.

Az előkészített húst sózzuk, majd töltsük meg a gombás töltelékkel, utána szorosan tekerjük fel, ha szükséges, rögzítsük fogvájóval.

A töltött húst panírozzuk be a megszokott módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró, bő olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon