Így lesz extrán ropogós a sült krumpli: szuper trükköt mutatunk
A sült krumplit nem lehet nem szeretni, kicsik és nagyok kedvence, amely akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül viszont krémes.
A köretek izgalmas palettáján a sült krumpli a legnagyobb kedvenc. Az egyszerű finomság sokféle változatban készülhet, krumpli helyett más zöldségekből is ki lehet próbálni. Ilyen a karalábé is.
A karalábéhasábok sütőbe tolva és bő olajban is sülhetnek. Mivel a karalábé víztartalma magasabb, mint a krumplié, így ne lepődj meg, ha összeesik a sült zöldség. A karalábé szereti a fűszereket, ha izgalmasabban kínálnád, akkor 1 teáskanál füstölt paprikát is keverj a hasábokhoz.
A karalábét tisztítsuk meg, majd vágjuk hasábokra.
A hasábokat tegyük keverőtálba és forgassuk egybe az olajjal, sóval és borssal.
Ezután tegyük a hasábokat sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, süssük addig, amíg szépen megpirul és megpuhul (20-25 perc).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu