A 10 legfinomabb energiagolyó sütés nélkül: édes nassolnivaló egészséges kiadásban
Nem feltétlenül kell lemondani a nassolásról, válassz egészségesebb alternatívákat, készíts energiagolyót, amelyet rengetegféleképpen ízesíthetsz.
Trüffelgolyót készíteni nem nagy ördöngösség, csak pár perc munkára és egy kis türelemre lesz hozzá szükséged. Az alapja jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé, amit zsíros tejszínnel és a választott ízesítővel, jelen esetben a kávéval kell összekeverni.
A kávé kétféleképpen kerül a trüffelbe: instant por és likőr formájában. Ha utóbbi nincs kéznél, frissen főtt kávét is használhatsz helyette. Vigyázz, a kész desszert valódi koffeinbomba lesz!
A házi trüffelgolyó tökéletes vendégváró, de gasztroajándékként is szuper, a kávérajongó barátaidat mindenképpen lepd meg vele!
Az étcsokit törjük darabokra, majd a barna cukorral együtt tegyük egy hőálló tálba.
A tejszínt melegítsük addig, míg gyöngyözni kezd, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele az instant kávét és a kávélikőrt, majd rögtön öntsük a csokira.
Hagyjuk állni 5-10 percig, míg a csoki megolvad, majd keverjük egyneművé a krémet. Tegyük félre 1 órára, míg megköt és kihűl, formázható nem lesz.
Készítsünk a masszából kisebb golyókat, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük a hűtőbe 30 percre.
A kakaóport és a porcukrot keverjük egybe, majd hempergessük meg benne a trüffelgolyókat. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu