Kávés trüffelgolyó házilag: édes koffeinbomba

13
Nyomtatás
kaves-truffelgolyo
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Garantáltan felpörget ez az édes, kávés desszert, ráadásul csak pár percet kell rászánnod az összeállítására.

Trüffelgolyót készíteni nem nagy ördöngösség, csak pár perc munkára és egy kis türelemre lesz hozzá szükséged. Az alapja jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé, amit zsíros tejszínnel és a választott ízesítővel, jelen esetben a kávéval kell összekeverni.

A kávé kétféleképpen kerül a trüffelbe: instant por és likőr formájában. Ha utóbbi nincs kéznél, frissen főtt kávét is használhatsz helyette. Vigyázz, a kész desszert valódi koffeinbomba lesz!

A házi trüffelgolyó tökéletes vendégváró, de gasztroajándékként is szuper, a kávérajongó barátaidat mindenképpen lepd meg vele!

Kávés trüffelgolyó

kaves-truffelgolyo2

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 340 g étcsokoládé
  • 2 ek. barna cukor
  • 130 ml habtejszín (zsíros)
  • 1 tk. instant kávé
  • 2 ek. kávélikőr
  • 50 g kakaópor (a forgatáshoz)
  • 1 ek. porcukor (a forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit törjük darabokra, majd a barna cukorral együtt tegyük egy hőálló tálba.

A tejszínt melegítsük addig, míg gyöngyözni kezd, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele az instant kávét és a kávélikőrt, majd rögtön öntsük a csokira.

Hagyjuk állni 5-10 percig, míg a csoki megolvad, majd keverjük egyneművé a krémet. Tegyük félre 1 órára, míg megköt és kihűl, formázható nem lesz.

Készítsünk a masszából kisebb golyókat, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük a hűtőbe 30 percre.

A kakaóport és a porcukrot keverjük egybe, majd hempergessük meg benne a trüffelgolyókat. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon