Pofonegyszerű kávészirup: süteményhez és italokhoz is passzol

4
Nyomtatás
kave-szirup
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízesített szirupok remekül passzolnak például a koktélokhoz, limonádékhoz és kávékülönlegességekhez is. De mi a helyzet magával a kávésziruppal? Most megmutatjuk, hogy hogyan készül és mi mindenhez jó!

A kávészirup már-már annyira kézenfekvő, hogy talán pont ezért nem is készíti el senki. Hiszen ha már annyiféle sziruppal ízesítjük a kávét, ugyan mihez használnánk magát a kávészirupot?

Pedig nemcsak hogy pofonegyszerű elkészíteni, de remekül illik alkoholos italokhoz ízesítőként, vagy süteményekre, fagylaltkehelyre, de még akár turmixba csepegtetve is. A titok mindössze az extra erős és minőségi kávéban rejlik.

Kávészirup

kave-szirup

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 200 g kristálycukor
  • 230 ml kávé
Recept idők

Elkészítés:

Az extra erős feketekávét főzzük le.

Egy közepes lábasban keverjük össze a cukrot és a friss kávét. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, amíg a cukor fel nem oldódik.

Ekkor csökkentsük a hőt, és főzzük további 3 percig a szirupot, amit gyakorta keverjünk is meg.

A kész szirupot öntsük egy hőálló üvegbe, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten kihűljön.

Ha kihűlt, zárjuk le az üveget és tároljuk azt a hűtőszekrényben, ahol kb. 1 hónapig áll el ez a karakteres szirup.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon