Illatozó, héjában főtt krumpli kecskesajttal - Őszi, bekuckózós finomság

héjában főtt krumpli sajttal
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs is annál jobb ősszel, mint illatozó, forró, héjában főtt krumplit készíteni otthon.

Gyerekkoromban anyu sokszor csinált héjában főtt krumplit, amit mindig vajjal és sóval ettünk. Nekem erről az ételről a tél és a hideg esték jutnak eszembe, talán azért, mert ilyenkor a legjobb a forró sütő mellett álldogálni.

A héjában főtt krumplit, amilyen egyszerű étel, annyira változatosan lehet elkészíteni, ráadásul nagyon gyorsan kész van, úgyhogy vacsorára is bármikor össze lehet dobni az éhes iskolás gyerekeknek. Ebbe a változatba kecskesajt került.

Héjában főtt krumpli kecskesajttal

héjában főtt krumpli sajttal recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab krumpli
  • 200 gramm kecskesajt
  • 8 darab koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A krumplikat jó alaposan mossuk meg, egy villával szurkáljuk meg, csomagoljuk fóliába, tegyük be a sütőbe. Közben kockázzuk fel a sajtot. Amikor a krumplik megpuhultak, vegyük ki őket, vájjuk ki a közepüket. Tegyünk mindegyikbe annyi sajtot, amennyi csak belefér. Díszítsük paradicsommal és zöldekkel. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük