Illatozó, héjában főtt krumpli kecskesajttal - Őszi, bekuckózós finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit
Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé
Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt
Gazdag, ünnepi halászlé: karácsonykor kötelező az asztalra
10 mesés aprósütemény karácsonyra: mutatósak és finomak
Nincs is annál jobb ősszel, mint illatozó, forró, héjában főtt krumplit készíteni otthon.
Gyerekkoromban anyu sokszor csinált héjában főtt krumplit, amit mindig vajjal és sóval ettünk. Nekem erről az ételről a tél és a hideg esték jutnak eszembe, talán azért, mert ilyenkor a legjobb a forró sütő mellett álldogálni.
A héjában főtt krumplit, amilyen egyszerű étel, annyira változatosan lehet elkészíteni, ráadásul nagyon gyorsan kész van, úgyhogy vacsorára is bármikor össze lehet dobni az éhes iskolás gyerekeknek. Ebbe a változatba kecskesajt került.
Héjában főtt krumpli kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab krumpli
- 200 gramm kecskesajt
- 8 darab koktélparadicsom
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A krumplikat jó alaposan mossuk meg, egy villával szurkáljuk meg, csomagoljuk fóliába, tegyük be a sütőbe. Közben kockázzuk fel a sajtot. Amikor a krumplik megpuhultak, vegyük ki őket, vájjuk ki a közepüket. Tegyünk mindegyikbe annyi sajtot, amennyi csak belefér. Díszítsük paradicsommal és zöldekkel.
Fotó: Getty Images