Roppanósra sült, sajtos kelbimbó: a legfinomabb köret sültek mellé

18
Nyomtatás
35627087 2724649 41a5fd24a0aa7097b5fbbc5b586019fb wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerűen készül, mégis isteni finom az így készült kelbimbó, húsok mellé, de magában is érdemes kínálni.

A zöld minikáposzta nem élvez túl nagy népszerűséget, pedig nagyon egészséges és változatos, ízletes finomságok készülhetnek belőle. Az egyik személyes kedvencem a sütőben pirult kelbimbó jó sok sajttal megszórva. Az így készült köret attól különleges, hogy miután előfőzöm, kicsit kilapítom - korábban krumplit már készítettünk így. A lapítást egy pohár talpának a segítségével kell végezni, majd jöhet a sajt és mehet a finomság a sütőbe barnulni.

Az így készült kelbimbó bármilyen hús tökéletes kísérője. Egyszerű recept, amit lehet cifrázni, ha a karakteres ízeket szereti a család, akkor cayenne-bors és fokhagymapor kerülhet a zöldségre, de még kakukkfüvet is lehet használni. A sajttal pedig nem érdemes spórolni, szóval nyugodtan bánj bőkezűen vele a szórásnál.

Kelbimbó sajttal pirulva

35627081 280faa169ca8ea31ef54d4b509e0121f wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm kelbimbó
  • 25 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kelbimbókat forrásban lévő sós vízben főzzük 8-10 percig, majd hideg vízzel hűtsük le. A roppanósra főtt zöldséget öntsük jénaiba, sóval, borssal és 2-3 evőkanál olajjal forgassuk egybe, majd egy pohár talpának segítségével kicsit lapítsuk ki őket. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben 15-30 alatt süssük aranybarnára. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon