Roppanósra sült, sajtos kelbimbó: a legfinomabb köret sültek mellé

35627087 2724649 41a5fd24a0aa7097b5fbbc5b586019fb wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen készül, mégis isteni finom az így készült kelbimbó, húsok mellé, de magában is érdemes kínálni.

A zöld minikáposzta nem élvez túl nagy népszerűséget, pedig nagyon egészséges és változatos, ízletes finomságok készülhetnek belőle. Az egyik személyes kedvencem a sütőben pirult kelbimbó jó sok sajttal megszórva. Az így készült köret attól különleges, hogy miután előfőzöm, kicsit kilapítom - korábban krumplit már készítettünk így. A lapítást egy pohár talpának a segítségével kell végezni, majd jöhet a sajt és mehet a finomság a sütőbe barnulni.

Az így készült kelbimbó bármilyen hús tökéletes kísérője. Egyszerű recept, amit lehet cifrázni, ha a karakteres ízeket szereti a család, akkor cayenne-bors és fokhagymapor kerülhet a zöldségre, de még kakukkfüvet is lehet használni. A sajttal pedig nem érdemes spórolni, szóval nyugodtan bánj bőkezűen vele a szórásnál.

Kelbimbó sajttal pirulva

35627081 280faa169ca8ea31ef54d4b509e0121f wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm kelbimbó
  • 25 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kelbimbókat forrásban lévő sós vízben főzzük 8-10 percig, majd hideg vízzel hűtsük le. A roppanósra főtt zöldséget öntsük jénaiba, sóval, borssal és 2-3 evőkanál olajjal forgassuk egybe, majd egy pohár talpának segítségével kicsit lapítsuk ki őket. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben 15-30 alatt süssük aranybarnára. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük