![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, ütős kávé tej nélkül: szerezz be egy kis kesudiót
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Imádom a kávét, nem vitás. Különösen szeretem az extra, különleges verziókat, ha beülök egy kávézóba, akkor biztosan valamilyen ízesített változatot kérek. Bár otthon legtöbbször sima espressót főzök, néha szeretek kísérletezni az új ízekkel.
Ittam már mandulás és diós kávét is, de eszembe nem jutott volna, hogy kesudióból is elkészítsem. Pedig a kesudiónak már önmagában is krémes, lágy íze van - kávéba kerülve selymessé teszi, lágyítja az italt, így még a tejet is helyettesíti.
Az alapanyagokat össze kell turmixolni, a kesudióból finom por, őrlemény lesz, tökéletesen elvegyül a kávéval. Én kifejezetten élvezem, hogy a kávénak egy új textúrája, ízvilága lesz, és rá lehet bukkanni egy-egy kisebb darab kesudióra, de ha számotokra ez zavaró, akkor a turmixolás után szűrjétek le a kávét egy apró lyukú szitán.
Pörkölt, sózatlan kesudiót előre csomagolt változatban bármelyik hiper- vagy szupermarketben tudtok venni, de jó pár helyen magatoknak is ki tudjátok mérni a kívánt mennyiséget. Az sem nagy baj, ha enyhén sózott a kesudió - a recept ugyanis egy kis csipet sót is ír a kávéhoz - de ebben az esetben a méz mennyiségét emeljétek meg.
Kesudiókávé
![kesudiókávérecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291005/29100599_abd3bbbd82ed9c3dd5ac443dadf322ba_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre erősre főzött kávé
- 0.25 bögre kesudió (pörkölt, sózatlan)
- 1 evőkanál méz
- 1 csipet tengeri só
Elkészítés:
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!