
Krémes, ütős kávé tej nélkül: szerezz be egy kis kesudiót
Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes tzatziki ropogós, házi tortillachipsszel: pillanatok alatt kész

Mennyei, krémes madártej: mikróban készül a habgaluska

Szaftos smash burger házilag: lapított húspogácsa friss zöldségekkel

Így tisztítsd meg a rozsdamentes edényeket: bevált tippeket mutatunk

Mediterrán, nyári lencsesaláta: fehérjedús ebéd 20 perc alatt
Imádom a kávét, nem vitás. Különösen szeretem az extra, különleges verziókat, ha beülök egy kávézóba, akkor biztosan valamilyen ízesített változatot kérek. Bár otthon legtöbbször sima espressót főzök, néha szeretek kísérletezni az új ízekkel.
Ittam már mandulás és diós kávét is, de eszembe nem jutott volna, hogy kesudióból is elkészítsem. Pedig a kesudiónak már önmagában is krémes, lágy íze van - kávéba kerülve selymessé teszi, lágyítja az italt, így még a tejet is helyettesíti.
Az alapanyagokat össze kell turmixolni, a kesudióból finom por, őrlemény lesz, tökéletesen elvegyül a kávéval. Én kifejezetten élvezem, hogy a kávénak egy új textúrája, ízvilága lesz, és rá lehet bukkanni egy-egy kisebb darab kesudióra, de ha számotokra ez zavaró, akkor a turmixolás után szűrjétek le a kávét egy apró lyukú szitán.
Pörkölt, sózatlan kesudiót előre csomagolt változatban bármelyik hiper- vagy szupermarketben tudtok venni, de jó pár helyen magatoknak is ki tudjátok mérni a kívánt mennyiséget. Az sem nagy baj, ha enyhén sózott a kesudió - a recept ugyanis egy kis csipet sót is ír a kávéhoz - de ebben az esetben a méz mennyiségét emeljétek meg.
Kesudiókávé

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre erősre főzött kávé
- 0.25 bögre kesudió (pörkölt, sózatlan)
- 1 evőkanál méz
- 1 csipet tengeri só
Elkészítés:
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors