Vajtól puha, isteni cseresznyés süti: régi családi recept, ami minden nyáron előkerül
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Mindenkinek megvan a kedvenc gyümölcse, amit nem csak magában szeret ropogtatni - süteményekben vagy ételkülönlegességekben is jólesik a gyümölcs zamata.
Az én kedvencem a cseresznye, az óvodában is ez volt a jelem, szezonjában mindig lecsapok rá, igaz, magában szeretem a legjobban, de sütibe csempészve is isteni. Az egyik kedvenc cseresznyés receptemben a tészta szép magas, illatos, első harapásra szerelem, eteti magát, olyan finom.
A könnyed textúra a vajnak és a tejfölnek köszönhető, a sütőportól szépen meg fog emelkedni. Cseresznye helyett meggyel is elkészíthető a sütemény. Ha nem szeretnénk, hogy elsüllyedjen a gyümölcs, egy tálban 1-2 evőkanál liszttel forgassuk egybe, csak utána pakoljuk a tésztába.
Kevert cseresznyés süti
Hozzávalók 6 személyre
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál cukor
- 25 dekagramm vaj
- 35 dekagramm liszt
- 1 tasak sütőpor
- 330 gramm tejföl
- 40 dekagramm cseresznye
Elkészítés:
A tojást a cukorral (a cukor mennyisége ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető) egybekeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajat és a tejfölt is beleforgatjuk.
A lisztet a sütőporral egybekeverjük, majd a lágy tejfölös masszához forgatjuk.
A megmosott, kimagozott cseresznyét vagy meggyet félretesszük.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a tésztát, majd a gyümölcsöt szépen sorjában belerakjuk, 180 fokos sütőben 30-45 perc alatt megsütjük, sütés közben tűpróbát alkalmazunk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!