Vajtól puha, isteni cseresznyés süti: régi családi recept, ami minden nyáron előkerül

cseresznyéscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindenkinek megvan a kedvenc gyümölcse, amit nem csak magában szeret ropogtatni - süteményekben vagy ételkülönlegességekben is jólesik a gyümölcs zamata.

Az én kedvencem a cseresznye, az óvodában is ez volt a jelem, szezonjában mindig lecsapok rá, igaz, magában szeretem a legjobban, de sütibe csempészve is isteni. Az egyik kedvenc cseresznyés receptemben a tészta szép magas, illatos, első harapásra szerelem, eteti magát, olyan finom.

A könnyed textúra a vajnak és a tejfölnek köszönhető, a sütőportól szépen meg fog emelkedni. Cseresznye helyett meggyel is elkészíthető a sütemény. Ha nem szeretnénk, hogy elsüllyedjen a gyümölcs, egy tálban 1-2 evőkanál liszttel forgassuk egybe, csak utána pakoljuk a tésztába.

Kevert cseresznyés süti

cseresznyésct

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dekagramm vaj
  • 35 dekagramm liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 330 gramm tejföl
  • 40 dekagramm cseresznye
Recept idők

Elkészítés:

A tojást a cukorral (a cukor mennyisége ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető) egybekeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajat és a tejfölt is beleforgatjuk.

A lisztet a sütőporral egybekeverjük, majd a lágy tejfölös masszához forgatjuk.

A megmosott, kimagozott cseresznyét vagy meggyet félretesszük.

Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a tésztát, majd a gyümölcsöt szépen sorjában belerakjuk, 180 fokos sütőben 30-45 perc alatt megsütjük, sütés közben tűpróbát alkalmazunk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük