
Ínycsiklandó kijevi húsgolyó: zöldfűszerekkel és sajttal van töltve

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül

Laktató, toszkán leves kelkáposztával: ropogós bacon koronázza meg

Puha, búzadarás kevert sütemény: édes szirup járja át
A kijevi csirkemell újragondolt változata, a húsgolyó közepén sajtos, fűszeres töltelék rejtőzik, érdemes dupla adaggal készíteni, mivel eteti magát, olyan finom.
A frissensültek világában az egyik nagy kedvenc a kijevi csirkemell. Az aranybarna panírban sült hús fokhagymás vajjal töltve készül. Az ínycsiklandó fogás elkészítése nem nehéz, de időigényes, ám megéri a fáradságot.
A kijevi csirke húsgolyó formájában is készülhet. A gusztusos falatok belsejében sajtos, fokhagymás töltelék bújik meg. Az ízek kialakításával érdemes játszani, ha szereted a metélőhagymát, akkor a petrezselymet cseréld arra. Bár nem a megszokott formában kerül a tányérra a finomság, ugyanolyan ízletes lesz. Ha nekiállsz a húsgolyógyártásnak, mehet dupla adagban, főleg, ha vendégeket vársz.
Kijevi húsgolyó

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg gouda
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 darab tojássárgája
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 bögre liszt
- 3 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet daráljuk le vagy vágjuk nagyon apró kockákra, fűszerezzük sóval és borssal.
A sajtokat reszeljük le, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a finomra vágott petrezselymet, valamint fűszerezzük sóval és borssal a masszát. Alaposan keverjük össze, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
A húsos masszából vizes kézzel formázzunk tojás nagyságú adagokat, a közepükbe tegyünk a sajtos masszából. Formáljunk gombócot úgy, hogy a tölteléket szépen befedje a hús, teljesen takarja.
A töltött gombócokat panírozzuk be a szokásos módon, először forgassuk lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába.
A bepanírozott húsgolyókat bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images