Ínycsiklandó kijevi húsgolyó: zöldfűszerekkel és sajttal van töltve

khgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kijevi csirkemell újragondolt változata, a húsgolyó közepén sajtos, fűszeres töltelék rejtőzik, érdemes dupla adaggal készíteni, mivel eteti magát, olyan finom.

A frissensültek világában az egyik nagy kedvenc a kijevi csirkemell. Az aranybarna panírban sült hús fokhagymás vajjal töltve készül. Az ínycsiklandó fogás elkészítése nem nehéz, de időigényes, ám megéri a fáradságot.

A kijevi csirke húsgolyó formájában is készülhet. A gusztusos falatok belsejében sajtos, fokhagymás töltelék bújik meg. Az ízek kialakításával érdemes játszani, ha szereted a metélőhagymát, akkor a petrezselymet cseréld arra. Bár nem a megszokott formában kerül a tányérra a finomság, ugyanolyan ízletes lesz. Ha nekiállsz a húsgolyógyártásnak, mehet dupla adagban, főleg, ha vendégeket vársz.

Kijevi húsgolyó

khgct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg gouda
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet daráljuk le vagy vágjuk nagyon apró kockákra, fűszerezzük sóval és borssal.

A sajtokat reszeljük le, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a finomra vágott petrezselymet, valamint fűszerezzük sóval és borssal a masszát. Alaposan keverjük össze, és tegyük a hűtőbe 30 percre.

A húsos masszából vizes kézzel formázzunk tojás nagyságú adagokat, a közepükbe tegyünk a sajtos masszából. Formáljunk gombócot úgy, hogy a tölteléket szépen befedje a hús, teljesen takarja.

A töltött gombócokat panírozzuk be a szokásos módon, először forgassuk lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába.

A bepanírozott húsgolyókat bő olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük