Könnyű, fűszeres kimchi, avagy a híres koreai káposztasaláta
A szuper egészséges kimchit a koreaiak többsége naponta fogyasztja. Úgy tartják, hogy ez a csípős savanyúság gyógyír minden bajra.
A koreai konyha rendkívül izgalmas, tele van erőteljes ízekkel, érdemes kipróbálni az ország specialitásait, idesorolható a koreai módon készült rántott csirke, répasaláta, sült rizs vagy kimcsi.
A fermentálással készült savanyúság, a kimcsi hagyományosan káposztából készül, pikáns és rendkívül egészséges, ezért akár mindennap érdemes fogyasztani. A káposztasaláta nem csak kísérőként csodálatos, leves is készülhet belőle. A koreai, melengető fogás csípős és tartalmas, ha szeretnéd, bátran gazdagítsd még zöldségekkel, úgy még finomabb.
A húst vágjuk közepes kockákra.
Egy lábasban kevés olajat hevítsünk fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk addig, amíg színt kap, közben fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, szójaszósszal, csípős szósszal, halszósszal, szezámolajjal, zúzott fokhagymával és csípős paprikakrémmel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, főzzük forrásig, utána vegyük lejjebb a lángot a leves alatt.
Amikor a hús félpuha, akkor adjuk hozzá a kimcsit és a kockákra vágott tofut, főzzük forrásig. Utána vegyük lejjebb a lángot, majd mikor a hús már teljesen puha, szórjuk meg tetszés szerint újhagymával a levest.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu