
A maradék rizs a mennybe megy: a pikáns koreai sült rizs gyorsan elkészül

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Színes, vitaminbomba almás répasaláta: egészséges és finom

Gyors mogyoróvajas golyó: banán és étcsoki teszi ellenállhatatlanná

Aranybarnára sült, rántott csirkemell: tejfölös krumplisaláta kerül mellé

10 kedvenc medvehagymás receptünk egy helyen: csodás tavaszi finomságok

A titok, amitől igazán omlós lesz a sült: filléres megoldás
Hogy mi a legjobb a koreai sült rizsben? Nagyon finom, gyorsan elkészül és az előző napról megmaradt rizst is felhasználhatjuk hozzá, gyakorlatilag bármit beletehetünk. Nem mellesleg nagyon pénztárcakímélő fogás.
Gondolom, ismerős az a helyzet, amikor túl sok rizst készítettünk, a család pedig köszöni, nem kér a maradékból. Elárulok egy titkot: be lehet vetni trükköket, ha legközelebb túl sok rizst főztünk, nem szabad fájó szívvel kidobni, hanem elő kell venni a serpenyőt és újraálmodni.
A koreai sült rizsről már a neve is elárulja, hogy serpenyőben készül: a főtt rizst tojássárgájával, sóval és borssal keverjük el, majd kevés olajon jól átpirítjuk. Bátran tehetünk hozzá zöldségeket, én azonban a legegyszerűbb módon szeretem fogyasztani: újhagymával, a tetején tükörtojással. Ez a serpenyős rizs izgalmas köret, jól illik húsokhoz, de szerintem magában is nagyot üt a már említett tükörtojással megkoronázva.
Koreai sült rizs

Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre fehér rizs (főtt)
- 4 szál újhagyma
- 2 darab tojássárgája
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
A hagymákat karikákra vágjuk. (Illetve más tetszőleges zöldségeket.) Egy evőkanál olajat a serpenyőbe mérünk, közepes lángon dolgozunk vele, majd a forró serpenyőbe mehet a felszeletelt hagyma és elkezdjük dinsztelni.
Két tojást szétválasztunk, csak a sárgájával fogunk dolgozni. A tojássárgáját a főtt rizzsel összekeverjük, majd a serpenyőbe öntjük a hagymához, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt. 4-5 percig pirítjuk a rizst, utána tálalhatjuk is, akár tükörtojást is süthetünk a tetejére.
Fotó: Getty Images