A maradék rizs a mennybe megy: a pikáns koreai sült rizs gyorsan elkészül

sültrizscov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hogy mi a legjobb a koreai sült rizsben? Nagyon finom, gyorsan elkészül és az előző napról megmaradt rizst is felhasználhatjuk hozzá, gyakorlatilag bármit beletehetünk. Nem mellesleg nagyon pénztárcakímélő fogás.

Gondolom, ismerős az a helyzet, amikor túl sok rizst készítettünk, a család pedig köszöni, nem kér a maradékból. Elárulok egy titkot: be lehet vetni trükköket, ha legközelebb túl sok rizst főztünk, nem szabad fájó szívvel kidobni, hanem elő kell venni a serpenyőt és újraálmodni.

A koreai sült rizsről már a neve is elárulja, hogy serpenyőben készül: a főtt rizst tojássárgájával, sóval és borssal keverjük el, majd kevés olajon jól átpirítjuk. Bátran tehetünk hozzá zöldségeket, én azonban a legegyszerűbb módon szeretem fogyasztani: újhagymával, a tetején tükörtojással. Ez a serpenyős rizs izgalmas köret, jól illik húsokhoz, de szerintem magában is nagyot üt a már említett tükörtojással megkoronázva.

Koreai sült rizs

30444249 2337401 54c5621531dfa0702b0979797510ef88 wm

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre fehér rizs (főtt)
  • 4 szál újhagyma
  • 2 darab tojássárgája
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat karikákra vágjuk. (Illetve más tetszőleges zöldségeket.) Egy evőkanál olajat a serpenyőbe mérünk, közepes lángon dolgozunk vele, majd a forró serpenyőbe mehet a felszeletelt hagyma és elkezdjük dinsztelni.

Két tojást szétválasztunk, csak a sárgájával fogunk dolgozni. A tojássárgáját a főtt rizzsel összekeverjük, majd a serpenyőbe öntjük a hagymához, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt. 4-5 percig pirítjuk a rizst, utána tálalhatjuk is, akár tükörtojást is süthetünk a tetejére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük