![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Elképesztően fűszeres koreai répasaláta – Forró olajjal leöntve lesz az igazi
![koreai répasaláta cover](https://kep.index.hu/1/0/3893/38930/389307/38930731_2969645_eb5fae214509450dc7adc7559a5998ee_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem is az összetevőktől, hanem a módszertől lesz izgalmas ez a répasaláta, amelyet húsok mellé fogyassz.
Ha szereted a répát, mindenképpen kóstold meg kicsit egzotikusabb változatban. Ebben a salátában tényleg nincs más, csak julienne-re vágott répa fűszerekkel összekeverve, és ami a legfontosabb, forró, füstölgő hagymás olajjal leöntve. A forró olajtól a répa nem puhul meg teljesen, finom ress marad. Ha nem szereted az egzotikus ízeket, akkor kóstold meg a francia változatot, amely mustárral és ecettel készül.
Állítólag az egykori Szovjetunióba bevándorolt koreaiak a kimchit próbálták reprodukálni azokkal a hozzávalókkal, amelyekhez hozzájutottak, így készült el a koreai répasaláta, avagy oroszul a Morkovcha. A koreai répasalátát leginkább grillhúsok mellé érdemes kínálni. A másik nagyon népszerű, répával készült fogás a coleslaw, az amerikaiak népszerű salátája, amit majonézes szósz tesz szaftossá, és amit rántott csirke mellé illik fogyasztani.
Koreai répasaláta
![répasali](https://kep.index.hu/1/0/4076/40763/407635/40763521_09ec32ce8a76680b358c6470fdb66b05_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm sárgarépa
- 0.5 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál koriandermag
- 3 evőkanál fehérborecet
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 170 milliliter olívaolaj
Elkészítés:
A répákat alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, és vágjuk julienne-re. A hagymát vágjuk apróra. A fokhagymát vágjuk egészen apróra vagy nyomjuk össze.
Egy tálban - a vöröshagymán és az olívaolajon kívül - keverjünk össze mindent, majd tegyük félre.
Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük rá a hagymát, és pirítsuk aranyszínűre. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és kicsit döntsük meg, hogy a forró olaj összegyűljön alul. 120 milliliter forró olajat öntsünk egy hosszú nyelű lábasba. A többi olajat tegyük félre.
A forró olajat fokozatosan öntsük a salátára, közben folyamatosan kevergessük.
Rögtön, langyosan kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!