Ragacsos, szójaszószos csirkefalatok - Kínai vacsora 15 perc alatt

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gondolom, nem én vagyok az egyedüli nő, aki rajong azokért az ételekért, amiket készen, olcsón és gyorsan megkap nagybevásárlás és órákon keresztül a tűzhely mellett való ácsorgás nélkül.

A kínai büfék valamiért mindig is a szívem csücskei voltak, és bár az összes szószos csirkének ugyanolyan az íze, minden egyes alkalommal hosszú perceken át dilemmázok, hogy most vajon a brokkolisat vagy a hagymásat kóstoljam-e meg.

Az egyetlen biztos pont, amit semmi pénzért nem hagynék el a rizstészta mellől, azok a ragacsos csirkefalatkák. Talán ez az az étel, amiről minden porcikám tudja, hogy nem a legegészségesebb, de alkalomadtán, ha már betévedtem egy kínai étterembe, nem bírom ki, hogy hacsak fél adagot is, de ne kérjek belőle.

Gyors, olcsó és még egészségesebb is

Otthon készítve azon az előnyén kívül, hogy még a késznél is olcsóbbra jön ki, és nagyjából azonos idő alatt elkészül, mint amikor egy nagyobb sorba csöppenünk a büfében, hatalmas plusz, hogy míg a helyben fogyasztott kínainál a salátaválaszték kimerül a káposztasalátában, úgy otthon bátran keverhetsz hozzá egy könnyed köretet különböző zöldségekből. Így a lelkiismeretünk is nyugodtabban veszi ezt a kis bűnözést. Ha pedig rizstészta helyett barna rizst, vagy akár valamilyen alternatív gabonafélét készítesz mellé köretnek, már-már majdnem az egészséges zónába kerül ez az ínycsiklandó feltét. 

Ragacsos csirkefalatok

csirkefalatok 650

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 0.5 kilogramm csirkemellfilé
  • 1 bögre szójaszósz
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Sóra és fűszerekre nincs szükség, mivel a szójaszósz is nagyon intenzív ízű. Mérőegységnek egy körülbelül 2 dl-es bögrét használjunk.
A filézett csirkemellet vágjuk nagyobbacska kockákra vagy csíkokra - a lényeg, hogy ízlés szerint daraboljuk fel.

Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, és dobjuk rá a húsokat.

Süssük át, majd amikor már egyetlen darab se nyers, locsoljuk nyakon a szójaszósszal, és borítsuk rá a cukrot.

Alaposan forgassuk át, és folyamatos keverés közben forrásig hevítsük, majd alacsony lángon tovább melegítve vonjuk be a fényes mázzal a falatokat.

Egy kicsit várjunk, mielőtt tálaljuk - a felforrósodott cukor komolyan megégetheti a nyelvet. Szórjuk meg a szezámmaggal a csirkét, hogy jól beleragadjon.

Fotó: Shutterstock 

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon