Álompuha kókuszkocka: megunhatatlan a régi kedvenc

Kókuszkocka egyszerűen  cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A retró finomság egyszerűen készül, mégis ellenállhatatlan. A tésztát kókuszital és narancs reszelt héja gazdagítja, és a rumos mázról sem szabad megfeledkezni.

A kókuszkocka régi kedvenc, melyért a mai napig sokan bolondulnak. Ez az édesség biztos, hogy soha nem fog feledésbe merülni, hisz újra és újra, különböző verziókban kerül terítékre. A finomság hagyományosan mézes tésztával készül, de bőven akadnak olyan receptek, melyekben itt-ott változik az alap. Persze nem csak a piskótán lehet változtatni, a kockák mázával is megéri kísérletezni. Finom kakaósan és rumosan, de fehér csokival is érdemes megkóstolni.

Naranccsal és kókuszitallal is finom!

A puha kókuszos finomság tej helyett kókuszitallal készül, így a kókusz zamata sokkal jobban érződik. A növényi ital mellett mást is újítottunk a recepten, narancs reszelt héja teszi különlegessé a piskótát. A máznál a rum marad, de ha te nem szereted, bátran hagyd el.

Kókuszkocka egyszerűen

Kókuszkocka egyszerűen ct

Hozzávalók 22 darabhoz

Tészta:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 darab tojás
  • 0.5 darab narancs reszelt héja (reszelve)
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1.5 dl kókuszital

Máz:

  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál rum
  • 1.5 dl kókuszital
  • kókuszreszelék szükség szerint a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá cukrot, vaníliát, tojásokat és a narancs reszelt héját.

A lisztet forgassuk egybe a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a vajas keveréket és a kókuszitalt, keverjük csomómentesre a masszát.

A tepsit (20x25 cm-es) béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.

Máz:

A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a kakaót, rumot és a kókuszitalt.

Összerakás:

A tésztát vágjuk tetszőleges kockákra, majd mártsuk a kakaós mázba, utána a kókuszreszelékben is forgassuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük