Isteni kókuszos süti búzadarás tésztával: cukorszirup koronázza meg
Kókuszrajongók, figyelem! Ez a búzadarás süti garantáltan az új kedvenced lesz, ízében és állagában is különleges, nem lehet betelni vele.
A citrom-kókusz kombinációnál kevés jobb dolog létezik, úgyhogy ha még nem próbáltad sütiben, itt az idő! Az alábbi desszert a citrustól frissítő, a joghurttól és kókuszolajtól nagyon omlós, és összességében mennyei.
Mivel egy egyszerű kevert tésztáról van szó, minimális vele a munka, kezdők is összedobhatják. Összvissz 10 percet kell rászánnod, a meló oroszlánrészét pedig a sütő végzi.
Az igazán kókuszos végeredményért kókuszjoghurttal és kókuszolajjal érdemes dolgozni, de ha nem találod meg valamelyiket a boltokban, akkor se ess kétségbe, írtunk pár alternatívát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13 centis kenyérsütő formát.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket.
Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a citromhéjat és -levet, olvasztott kókuszolajat és a vaníliakivonatot. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük csomómentesre a masszát.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 45-55 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Tegyük félre hűlni.
Ha szeretnénk, citrommázzal vagy mascarponés krémmel borítsuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu