Pihe-puha kókuszos-citromos süti: kevert tészta az alapja

13
Nyomtatás
citromos-kokuszos-suti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az omlós, kókuszos-citromos sütemény összeállítására csak pár percet kell rászánnod, a munka nagy részét a sütő végzi, csak bírd kivárni, míg elkészül!

A citrom-kókusz kombinációnál kevés jobb dolog létezik, úgyhogy ha még nem próbáltad sütiben, itt az idő! Az alábbi desszert a citrustól frissítő, a joghurttól és kókuszolajtól nagyon omlós, és összességében mennyei.

Mivel egy egyszerű kevert tésztáról van szó, minimális vele a munka, kezdők is összedobhatják. Összvissz 10 percet kell rászánnod, a meló oroszlánrészét pedig a sütő végzi.

Az igazán kókuszos végeredményért kókuszjoghurttal és kókuszolajjal érdemes dolgozni, de ha nem találod meg valamelyiket a boltokban, akkor se ess kétségbe, írtunk pár alternatívát.

Kókuszos-citromos süti

citromos-kokuszos-suti2

Hozzávalók 8 szelethez

  • 200 g búzaliszt
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 1 csipet
  • 50 g kókuszreszelék
  • 250 g kókuszjoghurt (vagy görög joghurt)
  • 150 g kristálycukor
  • 3 db L-es tojás
  • 1 db biocitrom héja
  • 2 ek. citromlé
  • 80 ml kókuszolaj (vagy vaj)
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13 centis kenyérsütő formát.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket. 

Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a citromhéjat és -levet, olvasztott kókuszolajat és a vaníliakivonatot. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük csomómentesre a masszát.

Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 45-55 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Tegyük félre hűlni.

Ha szeretnénk, citrommázzal vagy mascarponés krémmel borítsuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon