Pillekönnyű kakaós piskótatekercs: mascarponés krém kerül bele

Kakaós piskótatekercs mascarponés krémmel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A piskótatekercs az egyik legegyszerűbb sütemény, mely rengetegféle változatban kipróbálható. Az elkészítése nem nehéz, kezdőknek is sikerülni fog!

A finomság elkészítésével nincs sok gond. A lényeg, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz, és még melegen tekerd fel, mert úgy nem fog megtörni a tészta. Ha erre a két dologra figyelsz, mesterműt kínálhatsz.

Így még finomabb!

A tészta puhasága mellett az is lényeges, milyen töltelékkel készül. Szerencsére a tekercsre szinte bármi kerülhet, minden jól áll neki. A receptben egy egyszerű vaníliás mascarponés krém készül, de reszelt citromhéjjal vagy kandírozott narancshéjjal is izgalmasabbá teheted. És persze szezonális gyümölcsök is kerülhetnek a krémhez, a díszítésnél pedig bátran engedd szabadjára a lelkedben megbújó művészt.

Kakaós piskótatekercs mascarponés krémmel

Kakaós piskótatekercs mascarponés krémmel ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 8 darab tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra melegítsük elő.

A tepsit (40x40 cm) béleljük ki sütőpapírral.

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Ezután a sárgákat egyenként keverjük hozzá.

A lisztet a sóval, sütőporral és a kakaóval együtt szitáljuk keverőtálba, forgassuk át, majd adjuk a tojásos keverékhez. Ezután a masszát simítsuk az előkészített tepsibe és toljuk az előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig.

Az elkészült tésztát még melegen borítsuk tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra, tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.

Krém:

A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a mascarponét.

A kihűlt tésztát terítsük ki és kenjük meg a krémmel, majd ismét tekerjük fel. Ha szeretnénk, hintsük meg porcukorral a roládot, de csokimázzal is bevonhatjuk, vagy ha maradt a krémből, azt is használhatjuk a díszítésre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük