Villámgyors, ropogós kókuszos csiga – Leveles tésztából, maradék tojásfehérjéből készül

kókuszos csiga cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tipikus maradékmentő édesség ez a kókuszos csiga, de ha egyszer elkészíted, utána rendszeresen kérni fogják.

A csigák, vagyis a kakaós, diós és fahéjas csiga nagy kedvencek. Ezeket legtöbbször kelt tésztából gyúrják, így kicsit időigényesebb az elkészítésük, de szerencsére leveles tésztával is tökéletesen működnek.

Ez a csiga igazából maradékmentő, hiszen akár a megmaradt tojásfehérjéket is felhasználhatod hozzá, de természetesen máskor is elkészítheted. Aki szereti a kókuszt, mindenképpen süsse meg ezt az édességet. Ha pedig a hagyományosra vágysz, akkor ez a kakaós csiga lesz a befutó. Mákrajongóknak ezt a változatot ajánljuk.

Kókuszos csiga

kókuszos csiga recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 150 gramm kókuszreszelék
  • 80 gramm porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 darab (1 a kenéshez) tojásfehérje
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tészta legyen szobahőmérsékletű.

3 tojásfehérjét verjünk habbá egy csipet sóval, közben adjuk hozzá a cukrokat. A végén a kókuszreszeléket is keverjük bele. Egy tojásfehérjét külön verjünk fel kicsit. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A leveles tésztát nyújtsuk ki, először a tojásfehérjével kenjük meg, majd a töltelékkel. A széleken hagyjunk helyet, nehogy kifolyjon. Tekerjük fel jó szorosan, majd vágjuk körülbelül 2 centiméter széles darabokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a csigákat, de hagyjunk közöttük helyet. A maradék tojásfehérjével kenjük meg a tetejüket. 

Süssük őket 20-22 percig. A végén szórjunk rájuk egy kevés kókuszreszeléket. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük