Puha, kókuszos piskótatekercs: selymes mascarpone kerül bele

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Öltöztesd a piskótatekercset ünnepi ruhába. Az egyszerűen készülő finomság a kókusztól kapja meg mesebeli megjelenését, öröm belőle minden falat.

A puha tészta különleges tölteléket kap. A mascarpone mellett baracklekvárnak is jut hely benne, úgy sokkal gazdagabb íze lesz a süteménynek. Persze ez el is hagyható, vagy másmilyenre cserélheted. Ha pedig nagy kókuszrajongó vagy, akkor a mascarponés krémbe keverj 2-3 evőkanálnyi reszeléket, így a töltelékben is érezteti magát.

A piskótatekercs az egyik legegyszerűbben összedobható édesség. Hogy könnyen tudj dolgozni a tésztával, még melegen tekerd fel, és úgy hűtsd ki. Ha ezt a szabályt betartod, csodaszép finomságot tehetsz az ünnepi asztalra.

Kókuszos piskótatekercs

ktct

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 darab tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kevés vaj vagy olaj
  • kevés baracklekvár
  • 200 g mascarpone
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál porcukor
  • kókuszreszelék a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá a cukor felével.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig.

A lisztet szitáljuk a sütőporral együtt a tojássárgájához, keverjük egybe, majd óvatosan a fehérjét is adjuk hozzá.

A tepsit (24x30 centiméteres) béleljük ki sütőpapírral, kenjük le kevés vajjal vagy olajjal, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.

A piskótát még melegen borítsuk sütőpapírra vagy konyharuhára. A felső papírt óvatosan húzzuk le róla, majd tekerjük fel a tésztát szorosan, és várjuk meg, hogy kihűljön.

Miután kihűlt, kenjünk rá 2-3 evőkanál baracklekvárt.

A mascarponét keverjük össze a vaníliával és a porcukorral, majd kenjük a lekvárra. A mascarponés krémből ne használjuk el az egészet, keveset hagyjunk a roládra is.

A piskótát szorosan tekerjük fel, a formát tekerjük körbe sütőpapírral, és tegyük hűtőbe 30-60 percre. Ezután kenjük meg a maradék mascarponés krémmel, és szórjunk rá kókuszreszeléket. Tálalásig hűtőben tároljuk a piskótatekercset.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük