
20 perces, krémes kókusztejes borleves: laktózmentes finomság az ünnepi asztalra

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Halászlé helyett miért ne kezdhetnénk az ünnepi vacsorát egy finom, krémes, édes borlevessel?
Sőt, továbbmegyek, másnap reggel az ágyban kávézás helyett is szürcsölgethetjük hidegen, melegen, hogy jól induljon a családlátogatás! Néha érdemes elrugaszkodni a hagyományos receptektől és újítani, akár az ünnepek alkalmával is.
A krémes, kókusztejszínes borleves tökéletesen megállja a helyét a karácsonyi asztalon, ráadásul nem órákat, hanem összesen 20 percet vagy annyit sem kell rászánnunk. Laktózmentes változatban készül, úgyhogy biztosan minden vendégünk ehet majd belőle.
Laktózmentes kókusztejes borleves

Hozzávalók 6 személyre
- 8 darab tojás
- 10 dekagramm nádcukor
- 2 deciliter kókusztejszín
- 1 üveg száraz fehérbor
- 1 rúd fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 1 darab citrom
- 1 darab vaníliarúd
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük és félrerakjuk.
5 dl bort kb. 3 dl vízzel, a fűszerekkel és a citrom héjával felteszünk főni, 10 perc után leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor már minden szobahőmérsékletű, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverünk mindent a kókusztejszínnel és a maradék 2 dl borral.
Fogyasztható hidegen vagy újramelegítve, de akár egy desszertként is megállja a helyét. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és pár csepp citromlével ízesíthetjük.
Ha nem csak fehérboros levest, hanem esetleg tortát is készítenénk az ünnepi asztalra, akkor ez a fehéboros mousse torta a legjobb választás.
Fotó: Street Kitchen