
Puha köményes-sajtos rúd, amit mindenki imádni fog: a vendégségek sztárja lesz

Egyszerre ropogós és omlós ez a sajtos rúd, csak szeretni lehet, ráadásul nem nagy ördöngösség az elkészítése sem.
A sütik és a desszertek sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a ropogtatnivalók, pedig a rengeteg édes mellett nagyon jólesik néha valami sós nassolnivaló. Ez a köményes-sajtos rúd isteni finom, a tésztája rengeteg vajjal készül, így nagyon omlós, a különlegessége pedig abban rejlik, hogy feta sajttal kell összedolgozni.
Valamiért a sós nasikról azt gondoljuk, hogy nehéz elkészíteni őket, pedig ez a sós rúd nem csak gyorsan, nagyon egyszerűen is készül. Nem kell sok időt szánni a formázására sem, csak nyújtsd ki, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval vágd csíkokra, és készen is van.
Köményes-feta sajtos rúd

Hozzávalók 25 darabhoz
- 220 gramm liszt
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk só
- 120 gramm vaj (hideg)
- 1 darab tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 100 gramm feta sajt
- tojás (a kenéshez)
- kömény (a szóráshoz)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze. Adjuk hozzá a kockákra vágott hideg vajat, morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Ha kész, adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt, morzsoljuk bele a fetát. Dolgozzuk egybe a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. Kenjük le a tetejét tojással (vagy a maradék tojásfehérjével), szórjuk meg köménnyel, majd vágjuk tetszőleges méretű csíkokra.
Tegyük a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe 12-15 percre.
A tepsin hagyjuk őket hűlni picit, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!